'Savaşacağım' demişti! İBB ağırdan aldı fırsatçılara gün doğdu

Göreve başlarken İstanbul'daki taksi plakalarını ellerinde bulunduran galericilerle 'savaşacağını' söyleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, minibüsten taksiye dönüşüm sürecini ağırdan alarak galericilere kâr sağladığı iddia edildi.

GİRİŞ 23.01.2023 17:29 GÜNCELLEME 23.01.2023 18:18
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

İstanbul'da yaşanan taksi sorununa ilişkin kentteki ticari taksi plakalarının büyük bir kısmını elinde bulunduran Otocenter'daki galericilerle 'savaşacağını' söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, bu galericilere kazanç sağlattığı iddia edildi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 30 Kasım 2020 tarihinde taksi sorununa yönelik yeni bir adım atmış şehirdeki 1803 minibüs ile 322 dolmuşun taksiye çevrilmesi kararını almıştı. Ancak göreve geldiği ilk günlerde Otocenter'daki galericilerle savaştığını veya savaşacağını söyleyen İBB Başkanı İmamoğlu'nun bu galericilere dolaylı olarak destek olduğu iddia edildi. 

GALERİCİLER BÜYÜK KAZANÇ ELDE ETTİ

Haber7'ye konuşan AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yazıcı, İmamoğlu yönetiminin dönüşüm planlanıyor bahanesiyle minibüsten taksiye dönüşümü 3 ay beklettiğini ve 6 ay süren bu süreçte Otocenter'daki galericilerin 180 bin TL'den araçları alarak 330-350 bin TL'den dönüşen taksilere sattığını iddia etti. Yazıcı, galerilerin bu yolla büyük bir kazanç elde ettiğini öne sürdü. Bugün tekrar başlayan bu dönüşüm sürecinde de aynı oyunun oynandığını ekleyen Yazıcı, "Şu anda savaşılan(!) Oto Center esnafı 8+1 otomobil satıcısı bayiler ile gayri resmi anlaşmışlar ve piyasaya bu araçların satışının önüne geçerek tamamını satın almaktalar." dedi.

"GALERİLERİN ÖNÜNDE ONLARCA HAZIR ARAÇ VAR"

16 Ocak 2023 Pazartesi günü itibarıyla başlayan başvuru sürecinde de yine aynı galerilerin bu araçları piyasadan topladığını ifade eden Yazıcı, süreç sonunda aynı hikayenin tekrarlanacağını söyledi. Yazıcı, yeni 8+1 araçları üreten firmaların halihazırda sayılı markalar olduğunu belirterek "Şu an topluyorlar. 1 milyon 600 bin liraya çıkmış durumda fiyatlar. Otomobil gibi alternatifi de çok olan ürünler değil. Otocenter'daki galericiler yine anlaşmışlar bayilerle piyasaya satılmıyor bu araçlar. Şu an İstoç'ta ve Otocenter'da galerilerin önünde onlarca yüzlerce hazır 8+1 araç görebilirsiniz." şeklinde konuştu. 

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 39
  • Vartes 1 yıl önce Şikayet Et
    Bende olayın içinde olan birisiyim 1.500 m dan aşağıya araba yok elimizde munibus var onlarida satmak istiyoruz piyasası yarı yarıya düştü zaten madur olan hatlardan kura ile geldik dahada madur olduk
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Ekremden bir şey çıkmaz tam bir boş teneke oldugu ortaya çıktı çii çakmadan gözünü başka makamlar dikiyor utanmadan sıkılmadan konuşuyor insan önce geldiği yere hizmet etmeli başarı hikayesi yazmalı toplum zaten sahip çıkar ama her şey ortada hizmet adına hiç bir şey yok yolda kalan kaza yapan yanan otobüsler temel atmamak açtıkları halk ekmegi çalıştırmamak yok yok yok yazıklar olsun kepazelere........
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz, taksicilere. kar sağlıyorsunuz, müsade edin de o, da münübüscülere kar sağlasın, durum eşitlensin.
    Cevapla
  • cevdet 1 yıl önce Şikayet Et
    bu işleri ulaştırma bakanlığı yapmalı yeni 5000 taksi plakasını ulaştırma bakanlığı satmalı ihale ile
    Cevapla
  • bülent 1 yıl önce Şikayet Et
    eko cebine girene göre hamle yapar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle