'Türkiye, Yunanistan'ın kağıttan gemisini batıracak' Miçotakis'in sevinci kısa sürecek

Mısır'ın Doğu Akdeniz'de tek taraflı olarak belirlediği deniz yetki sınırlandırmasına ilişkin konuşan akademisyen Caşın, Türkiye'nin yakın zamanda Doğu Akdeniz'den doğal gaz çıkarabileceğini ifade etti.

GİRİŞ 19.12.2022 17:34 GÜNCELLEME 19.12.2022 18:04
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Mısır, 11 Aralık 2022'de 9 coğrafi koordinatla tek taraflı olarak Libya’yla deniz yetki alanını belirlediğini duyurdu.

Mısır’ın 'tek taraflı' olarak Libya’yla deniz yan sınırı çizgisinin Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki kıta sahanlığını etkileyip etkilemediği ise soru işaretleri oluşturdu.

Stratejist Akademisyen Mesut Hakkı Caşın, CNN Türk'e yaptığı açıklamada Mısır'ın dikkat çeken adımının Türkiye'yi etkilemediğini belirtti.

Tayfun füzesi 3 kıtada toplam 34 ülkeyi menziline alacakTayfun füzesi 3 kıtada toplam 34 ülkeyi menziline alacak

Diplomatik kaynaklar: Libya ile Mısır, deniz yan sınırını müzakere etmeliDiplomatik kaynaklar: Libya ile Mısır, deniz yan sınırını müzakere etmeli

Türkiye'nin çok yakında Doğu Akdeniz'den gaz çıkaracağını belirten Caşın, Mısır ile masaya oturulacağını açıkladı.

İşte Caşın'ın o açıklamaları:

Akdeniz’deki dengelerde Mısır bir adım atmış olabilir ama Türkiye’nin kazanımlarını tehlikeye sokacak bir adım değil bu. Türkiye ile Libya arasındaki anlaşma muteberliğini koruyor. Üçüncü ülkeler arasında yapılan anlaşmalar bu anlaşmayı tehlikeye atmaz. Libya sularında Türk gemilerinin çalışacağını, petrol ve gaz çıkaracağını buradan anlatmak istiyorum. Benim iki görüşüm var. Türkiye ve Mısır önemli bir ortaklığa sahiptir. Türkiye ve Mısır’ın uzun vadedeki ilişkileri birlikteliği gerektiriyor. Türkiye’nin Mısır ile anlaşması en doğru yol. İsrail faktörü de var. Ben Türkiye’de şöyle bir gelecek görüyorum. Türkiye, Doğu Akdeniz’de gaz bulacaktır ve bu gazın KKTC ile Mersin üzerinden dünya pazarına ulaşacağı düşüncesindeyim. Bahar ayında Sisi ile Erdoğan’ın bir araya geleceği kanısındayım. Bu ihtimal çok uzak değil. Yunanistan’ın sinsi planı suya düştü. Türkiye ile Mısır anlaşması da Yunanistan’ın kağıttan gemisini batıracak. Bu Mısır’a da önemli bir yardımdır.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 19
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    devletimize milletimize zeval verme yarabbim
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Mısır kendi menfaatine Libya dan bir parsel kaçırıyor lakin yunan iddiasına da ses çıkarmam diyor Bizim etkilemeyen ne şimdi Şakamısınız
    Cevapla
  • Asi ihtiyar 1 yıl önce Şikayet Et
    misirin Libyanin payindan parca koparmasi birincil libyanin sorunudur. Buna libyadan once bizim haykirmamiz bizim payimizinda gecersiz oldugunu pesinen kabul etmek olur. Libya karsi cikar, Turkiyeden resmen yardim ister o zaman geregi dusunulur. Acil mudehale bizim payimiza salca oldugunda gereklidir.
    Cevapla
  • Realist 1 yıl önce Şikayet Et
    Katılıyorum bizi etkiledi bile
    Cevapla
  • ilker 1 yıl önce Şikayet Et
    Ayasofya açıldı keferenin laneti gitti ve artık her şey bulunabilir.
    Cevapla
  • Öfkeli ve Emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    Hristiyan gıptı lara güven olmaz, buros butros gali örneği ortada iken, bu kıpti ler tarihlerinde en rahat ettileri osmanlı zamanını inkar ederler hep, neden batının ve abd nin ve rum un kıșkırtması nedeniyle. Köküne kibrit suyu
    Cevapla
  • Asım 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun, Abdülhamid Han ismi bize Atatürk kadar yakındır. Bu isme uzak duran ve Türk olduğunu söyleyenlere yazıklar olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle