Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki ay hem konut ve kira fiyatlarındaki dengesiz yükselişin önüne geçecek, depreme hazırlık çalışmalarına katkı sağlayacak yeni hamleyi paylaşacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dörtyol Meydanı'nda 60 bin konutluk Büyük İstanbul Dönüşümü Esenler İlk Etap Teslim Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

"YIL SONUNDA TOPLAM 4 BİN KONUT TESLİM EDİLECEK"

60 bin konutluk dev dönüşüm projesini burada yükseltiyoruz. 4 katı geçmeyen yatay mimariye sahip depreme dayanıklı eserlerden oluşuyor. Esenler'de inşa edilen evler, 80 ile 125 metrekare büyüklükleri kapalı otoparkı ile çevre ilçelerin çehresini değiştirecek. Bu projenin içinde yok yok desek yeridir. Bu projede 1924 derslikli 63 okul var. 23 cami var. 166 bin metrekarelik sosyal ve kültürel tesisler var. 35 bin kişinin istihdam edileceği teknoloji geliştirme bölgesi var. 2.etabı da tamamlandığında İstanbul'un en büyük millet bahçelerinden biri var. Konutların yarısı Esenler'deki riskli yapıların dönüşümü diğerleri çevre ilçelerin dönüşümünde kullanılacak. Bugün 2 bin 100 konutumuzun anahtarlarını hak sahiplerine veriyoruz. Yıl sonunda 4 bine çıkarıyoruz. Evlerinin hayırlı olmasını diliyorum. Büyükşehir belediyesi kimde. CHP'de. CHP şu görevi aldı alalı 3 yıl oldu. Depreme yönelik konut inşasına yönelik bir şey gördünüz mü? Ben de belediye başkanlığı yaptım. KİPTAŞ konutlarını yapan bu kardeşiniz oldu. Bu iş aşk işi. Yok Bodrummuş, sel oluyor, nerede beyefendi? Yangın var nerede? Yine aynı yerde. İstanbullu gereken dersi 2023'te verecek mi? Deprem ardından yürütülen çalışmalar dahi gerçekleştirilmemiştir. Bireysel olarak herkes gayret göstermiştir, destekleyecek mekanizma maalesef yoktur. Kurumlarımızı bu doğrultuda yapılandırdık.

KİRA FİYATLARINI DÜŞÜRECEK YENİ DÜZENLEME

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yapıların yüzde 60'ını koruma altına almaktan bahsediyoruz. Bu başlı başına bir devrimdir. Önümüzdeki ayın ortasına doğru konut ve kira fiyatlarındaki dengesizliğin önüne geçecek yeni bir hamleyi paylaşacağız. Tarım Kredi'de büyükbaş hayvanlarına da diğer ürünlerde de yüzde 30-35 gibi indirimler yapmak suretiyle ucuz fiyatla ürünleri ulaştıracağız. Abdülhamid Han sondaj yapıyor. Abdülhamid Han'a saldıranlar yalnız. Onların cesedi var. Abdülhamid Han bir abide." dedi.

 

Yorumlar 85 Yorum Var
  • Erdem 20.08.2022 17:00
    Konutta cok grcc kalinmis. Aciklananin iki katina ckarmak lazim. Yoksa sikinti pat diye bitmez. Ozellikle arsa ureyin vatsndss krndi rvini yayay mimari olarak yapsin. Cok daha iyi olur.
  • Dadaş 20.08.2022 15:20
    Reisim bu işi köpürten her semtteki ekabir site ve emlakcılar artık portföylerini ilana bile sokmuyorlar el altından satıyorlar.O nedenle bu lüks sitelerin yakınlarında atıl arazilere toplu konut yapılırsa orta gelirliler için vr bunlarada araçlardaki gibi belli bir dönem satış yasağı getirilirse fiyatların merkezi semtlerden itibaren dalga dalga düşeceğine inanıyorum.Ayrıca satış yapanların satış işlemlerinin bankadan alınacak dekont veya tapu dairelerinde ödemeleri yapılarak yapılırsa vergi kaçırmanın önüne geçilebileceği gibi dolandırıcılığında önüne geçilebileceği kanaatindeyim.
  • Misafir 20.08.2022 12:48
    Chp baş vurur aym iptal eder
  • zafer gülten 20.08.2022 12:04
    mülteciler kapıyorlar ucuz evleri,ve sade İstanbul da 2 milyonu geçkin mülteci var,
  • Misafir 20.08.2022 11:28
    Doları düşür her şey mecrasına döner
Daha fazla yorum görüntüle