Kazakistan'dan Türkiye'ye dev yatırım

Kazakistan'ın en büyük 3 şirketinden biri olan Rams Global, Türkiye'de 3 proje birden başlatıyor. Şirket, Bodrum'da otel, Fikirtepe'de 600 konut, Bahçelievler'de ise 1000 konutluk proje yapacak.

Kazakistan'dan Türkiye'ye dev yatırım
Kazakistan'dan Türkiye'ye dev yatırım
GİRİŞ 04.12.2021 18:02 GÜNCELLEME 04.12.2021 18:02
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Cizreli işadamı Ramazan Bülbül'ün 1988 yılında Gaziantep'te temellerini atttığı, 1993 yılından itibaren de Kazakistan'a yoğunlaştığı Rams Global, Türkiye'deki yatırımların artırma kararı aldı. 2019 yılında 400 yataklı Doğu'nun en büyük hastenesini Gaziantep'te inşa ederek Türkiye'deki ilk yatırımını hayata geçiren şirket Türkiye'de üç ayrı noktada arsa alarak yeni projelere başlama kararı aldı. Kazakistan'da halen toplam 27 şantiyede proje yürüten ve alanında ülkenin en büyük 3 şirketinden biri olan Rams Global, Bahçeliveler'de 1.5 milyar lira bedelle satın aldığı arsaya 1000 konutluk proje yapacak. Bu projenin büyüklüğü 4 milyar lirayı bulacak.

HEDEFİMİZ İLK BEŞ

Şirket ayrıca Bodrum'da iki ayrı otel ve villa projesini hayata geçirecek. Fikirtepe'de ise yarım kalan bir projeyi satın alan şirket burada inşaata başladı. RAMS Global CEO'su Faruk Bülbül hedeflerinin Türkiye'de de inşaat sektöründe ilk 5'e girmek olduğunu açıkladı. Kazakistan'da bugüne kadar 2.5 milyon metrekare inşaat yaptıklarını ve 50 proje bitirdiklerini anlatan Bülbül "6 Mayıs'ta Rams Kazakistan'ın 25. yılını kutluyor olacağız. 25. yıla yaklaşık 60 proje iş bitirme olarak gireceğiz" diye konuştu.

CİZRE'YE ÜNİVERSİTE

Türkiye özlemiyle önce Gaziantep'e yatırım yaptıklarını anlatan Faruk Bülbül, sadece Bodrum'da hayata geçirecekleri projelerde 1200 kişinin çalışacağını söyledi. Faruk Bülbül, İzmir'de özel hastane ve Cizre'de de ilkokul-lise ve üniversiteden oluşan bir eğitim kampüsü kurmayı planladıklarını anlattı. Bülbül Kazakistan'da 12 bin kişiye istihdam sağladıklarını, Türkiye'de projelerinde ise bin kişinin çalıştığını söyledi.

'SAT-YAP' DEĞİL BİZ YAPIP SATACAĞIZ

Türkiye'deki projelerinin ağırlıklı olarak 'yap-sat' şeklinde olacağını anlatan Faruk Bülbül, kendi öz sermayeleriyle iş yaptıklarını belirterek,"Kaba inşaat bitmeden satışı yapmayacağız. Ama Türkiye'de işler 'sat-yap'a dönmüş" dedi.

FİKİRTEPE MAĞDURLARI PROJEDE DEVAM EDEN İNŞAATI AĞLAYARAK İZLİYOR

RAMS Global Türkiye CEO'su Devran Bülbül ise, Fikirtepe Şerif Ali Mahallesi'nde kentsel dönüşüm sürecinden devraldıkları 700 konutluk projeyi haziranda teslim edeceklerini söyledi. Bülbül, "Projeye kimse girmek istemiyordu. Şu anda 65-70 yaşında mağdurlar gelip ağlayarak devam eden inşaatı izliyor" dediye konuştu.

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 13
  • Memo 2 yıl önce Şikayet Et
    Siz yatırım derken illa fabrika mı kurması gerekiyor o yapılacak inşaatlarda en az 5bin kişiye iş imkanı sağlanacak
    Cevapla
  • bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    inşaat bitince ne olacak
    Cevapla
  • Alperen 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kazakistan dan gelen bir yatırım mı şimdi. Biontech alman ürünü, Türk üretiyor diyoruz, Kazakistandaki Türk müteahhit firması Türkiyede bina yapacak Kazakistandan yatırım geliyor deniyor. Nasıl oluyor bu iş
    Cevapla
  • murat 1 yıl önce Şikayet Et
    kazakıstan fırması kardes orda kurulmus sahıbı turk
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam yatırım yapmıyor ki bildiğiniz konut müteahhidi, yerliden tek farkı yabancı postuna bürünüp devletin teşviklerine hücum edenlerden gibi gözüktü.
    Cevapla
  • bilo1453 2 yıl önce Şikayet Et
    chdpkkiyiciler buna üzüldü
    Cevapla
  • Kemal 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet ya Oyle çok üzüldüm ki,tahmin edemezsin
    Cevapla
  • Alperen 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunun adı yatırım değil, para kazanmaktır. Yatırım yapacaksa ürerim tesisi kursun, bizde yeterince aç gözlü müteahhit var zaten
    Cevapla
  • Bülent 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam hem kazanacak hemde Türkiyedeki inşaat sektörüne katkı verecek. Ayrıca Otel bir yatırımdır ülke için turist gelecek , ve burada birçok genç iş bulacak.
    Cevapla
  • Anla 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayır kurumu değilki bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle