Erdoğan'dan dikkat çeken Diyarbakır ve Kanal İstanbul talimatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin eleştirdiği Kanal İstanbul projesinin halka iyi anlatılması için talimat verdi. Erdoğan ayrıca, Diyarbakır ziyareti sonrası parti içine de "çalınmadık kapı bırakmayın" talimatını verdi.

GİRİŞ 17.07.2021 07:23 GÜNCELLEME 17.07.2021 14:25
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, Kanal İstanbul projesinde yer alan, yaban hayatını korumak ve yaban hayvanlarından kaynaklı trafik kazalarının önüne geçmek için yapılacak olan "ekolojik köprü" ile ilgili değerlendirmeler yapılırken, Erdoğan'ın, muhalefetin projeye yönelik olumsuz söylemlerine karşı kurmaylarına Kanal İstanbul'un ne kadar çevreci bir proje olduğunun vatandaşa anlatılması yönünde talimat verdiği öğrenildi.

Kanal İstanbul'da itirazlarla ilgili gerekli düzeltmeler yapıldıKanal İstanbul'da itirazlarla ilgili gerekli düzeltmeler yapıldı

DİYARBAKIR DEĞERLENDİRMESİ: MİLLETİMİZİN DAVAMIZA TEVECCÜHÜNÜ GÖRDÜK

Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıda, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Diyarbakır ziyaretiyle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan'ın, "Vatandaşlarımızla rûberû bir araya geldiğimizde, buluşmalar gerçekleştirdiğimizde milletimizin teveccühle davamıza yöneldiğini gördük" dediği ifade edildi.

Erdoğan'ın ayrıca, kurmaylarına, "Çalınmadık kapı, sıkılmadık el, girilmedik gönül bırakmayacaksınız. Yaz dönemi geliyor, hepimiz sahaya ineceğiz. Tevazuuyla hareket edeceğiz" talimatını verdiği belirtildi.

Erdoğan, Diyarbakır annelerini ziyaret etmişti.

AK PARTİ "ÇEVREYE EN DUYARLI" PARTİ

MYK toplantısında, Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı'ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan bir sunum yaptı. Sunumda 5 bin kişinin katıldığı ankete yer verildi. Ankete göre, "Çevreye en duyarlı parti hangisi?" sorusuna vatandaşların yüzde 38'i AK Parti, yüzde 20'si ise CHP cevabını verdi. Katılımcıların yüzde 34'ü ise aynı soruyu "hiçbiri" diye cevapladı.

90 MİLYON TON KARBON SALINIMI ENGELLENDİ

Muhalefetin otoyollara yönelik eleştirilerin de gündeme geldiği sunumda, otoyolların sadece ulaşımın rahatlamasını sağlamadığı, çevreye de katkısı olduğu, 90 milyon ton karbon salınımını engellediği belirtildi.

ÜCRETLİ POŞET YÜZDE 90 TASARRUF SAĞLADI

Ayrıca, "ücretli poşet" uygulamasının getirilmesiyle yüzde 90 oranında tasarruf sağlandığı da ifade edildi.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ / EBRU KARATOSUN
YORUMLAR 38
  • Hakkı 2 yıl önce Şikayet Et
    Kanal İstanbul için refarandum yapın
    Cevapla
  • Ali koç 2 yıl önce Şikayet Et
    Bin kere gelsek bu dünyaya gene senciyiz reyis lakin il ve ilçe örgütlenmelerinin alayı yiyici. Ne dava ne islam umurlarında. Lütfen, seni kaybetmek istemiyoruz. Bu konuyla bizzat ilgilenmen lazım. Dış siyasetten daha önrmli bu şu an. Halkın %80 i seni seviyor ama oy oranı %40 larda bunu. Tek sebebi bu vampirler. İçeride güçlü olurdak dışarıda da güçlü oluruz.
    Cevapla
  • Ömer Çekici 2 yıl önce Şikayet Et
    EYT abo başka çıkış yolunuz yok tabi vermeye de bilirsiniz bu bizim için son seçim sizin için olduğu gibi
    Cevapla
  • Adanalı 2 yıl önce Şikayet Et
    İl, ilçe teşkilatları. Marmara, Karadeniz, orta, Güney ve Doğu Anadolu ne durumda bilmem Ama Akdeniz bölgesi yan gelip yatıyor 20 senedir.
    Cevapla
  • selim 2 yıl önce Şikayet Et
    chp ve fetö trolleri her yere yorum yazmaktan bıkmadınızmı, bizim reis sevdamız ölümüne ölümüne
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle