Milli Savunma Bakanlığı'ndan 'dövizle ve bedelli askerlik' açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı, 1 Temmuz'dan yıl sonuna kadar bedelli askerlik ücretinin 43 bin 151 lira 28 kuruş olarak belirlendiğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan 'dövizle ve bedelli askerlik' açıklaması
Milli Savunma Bakanlığı'ndan 'dövizle ve bedelli askerlik' açıklaması
GİRİŞ 16.07.2021 15:03 GÜNCELLEME 16.07.2021 16:02
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ:Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bedelli ve dövizle askerlik hizmeti kapsamında yükümlülerce ödenmesi gereken bedel/döviz miktarlarının 26 Haziran 2019'da yürürlüğe giren 7179 sayılı Askeralma Kanunu'nun 9'uncu ve 39'uncu maddeleri gereğince hesaplandığı aktarıldı.

Memur aylık katsayısının her yıl 1 Ocak ve 1 Temmuz tarihleri itibarıyla yeniden hesaplanarak Hazine ve Maliye Bakanlığınca genelgeyle yayımlandığı belirtilen açıklamada, 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren geçerli olacak memur aylık katsayısının bakanlıkça 0.179797 olarak açıklandığı hatırlatıldı.

Açıklanan memur aylık katsayısına göre 1 Temmuz 2021-31 Aralık 2021 tarihleri arasında bedelli askerlik hizmeti kapsamında yükümlülerce ödenecek bedel miktarının 43 bin 151 lira 28 kuruş olacağı bildirilen açıklamada, "Dövizle askerlik hizmeti kapsamında ödenecek döviz miktarı ise 43 bin 151 lira 28 kuruşun Merkez Bankasınca döviz miktarının yatırılacağı gün tespit edilen döviz alış kuruna göre avro veya karşılığı konvertibl yabancı ülke parası olarak yükümlülerin başvuruları esnasında konsolosluklarınca bildirilecektir." denildi.

Açıklamada, 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren geçici olarak durdurulan bedelli askerlik başvuru işlemlerine e-Devlet üzerinden ve askerlik şubelerince, dövizle askerlik başvuru ve ödeme işlemlerine ise dış temsilciliklerce yeniden başlandığı ifade edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 54
  • salih 2 yıl önce Şikayet Et
    vatan hizmetinin bedeli olmaz sehit ve gazilerimiz (Allah'ım onlardan razi olsun) in bunlar bedelli yapsin askere gitmesin diyemi canlarini ve verdi engelli kaldi Cook yanlis ver parayı 1ay yap git yanlis bir uygulama ve fiyatta cok dusuk en az 150 bin tl olmali insaalah yanlisin farkinda olurlarda kalkar
    Cevapla
  • zordur hayat 2 yıl önce Şikayet Et
    vatan sevgin 150 bin liralıkmış sen bi sus
    Cevapla
  • Hikmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Makul bir fiyat
    Cevapla
  • Ddd 2 yıl önce Şikayet Et
    2 haftada olsa herkes askere gitmeli. Her müslüman erkek silah kullanmayı, temel bir iki askeri bilgiyi öğrenmeli. Savaş hiç ummadığımız anda kapımızı çalabilir. Hiç askere gitmeden yapılan bedelşiye karşıyım.
    Cevapla
  • anti ermeni 2 yıl önce Şikayet Et
    Gidiliyor zaten
    Cevapla
  • nerde yaşıyorsun 2 yıl önce Şikayet Et
    müslüman erkek? müslüman?
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Silahı herkes 1 haftada kullanabilir...Vatan korumaya gelince ummadığınız sarhoş adam bile herkesten önce koşar...15 Temmuzda olduğu gibi...Askerlik yerine başka hizmetler yapılsın...Vatan için sadece silah kullanmak olmaz...
    Cevapla
  • Malazgirt...71 2 yıl önce Şikayet Et
    Sende sarhoş adam cesareti bile yok be ötlek
    Cevapla
  • Sakarya - Fırat... 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen istemiyorsun yani......
    Cevapla
  • 12345 2 yıl önce Şikayet Et
    Kusura bakmayın ama daha yaşadığınız ülkeden bir habersiniz . Türkiye profesyonel askerliğe geçeli seneler oldu . Yurt içi ve yurt dışı görevlere bu özel olarak hazırlanmış askerler gönderiliyor . İhtiyaç duyulduğu vakit jöh ve pöh ekiplerince destek sağlanıyor . Hatırlayın 15-20 sene önce 1 ay eğitim ile operasyona giden askerlerin büyük çoğunluğu şehit olurlardı . Kısacası bu sistem çok doğrudur . Zaten son yıllardaki başarılı yurt içi ve dışı operasyonlarda bunu görüyoruz .
    Cevapla
  • Ömer Bey 2 yıl önce Şikayet Et
    askerler olgunlaşmiyor sadece psikolojisi bozuluyor
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    İsrailde boyunca tüfek taşıyan kızlarda askerlik yapıyor..Yunanistan da bile geçen yıllar "bayanları bile askere alma" tartışmaları vardı. Çin de de üniversitelerde ders saati olarak "giyiyorlar eğitim elbiselerini komando eğitimi gibi askerlik dersi üniversitelerde"??Şatafatlı toplantılarda "Her Türk asker doğar" havası basacaksınız sonra JÖH ve PÖH ardına saklanacaksınız..Ben askerlik yapsın derken operasyonlara katılsın mı dedim? Neden askerden geldikten sonra olgunlaşmış dedik yıllarca, "kız bile verilmezdi" askerlik yapmayana??
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle