Cep telefonu taksit sınırında yeni karar!

BDDK, bugün itibarıyla 3 bin 500 TL'nin üzerinde olan cep telefonu alımı için kullandırılan kredilerin vade sınırı 6 ay olarak uygulanacağını açıkladı.

Cep telefonu taksit sınırında yeni karar!
Cep telefonu taksit sınırında yeni karar!
GİRİŞ 01.02.2019 19:33 GÜNCELLEME 01.02.2019 19:35
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) 1 Şubat (bugün) itibarıyla fiyatı 3,500 TL'nin üzerinde olan cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vade sınırının altı ay olarak uygulanacağını duyurdu.

 

 

BUGÜNDEN İTİBAREN TAKSİT SINIRI 6 AY OLACAK

BDDK açıklamasında "Fiyatı 3 bin 500 TL'nin üzerinde olan cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan kredilerde altı ay olan vade sınırı 30 Nisan'a kadar 12 ay olarak uygulanacağı" şeklinde değiştirilmesinin öngörüldüğü hususu kamuoyunun bilgilerine sunulmuştur" denilerek şu ifadeler yer aldı:

"Ancak, söz konusu yönetmelik taslakları ile yapılması planlanan süre uzatımına ilişkin düzenlemelerden vazgeçildiğinden, 1 Şubat itibarıyla fiyatı 3,500 TL'nin üzerinde olan cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vade sınırının altı ay olarak uygulanacağı hususunun belirtilmesi gerekliliği hasıl olmuştur."

 

 

BDDK BAŞKANI "NİSAN SONUNA KADAR SÜRECEK" DEMİŞTİ

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, "3 bin 500 TL'nin üzeri cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan kredilerde 12 aylık taksit imkanı nisan sonuna kadar sürecek" açıklaması yapmıştı.

BDDK, 27 Kasım 2018'de yaptığı düzenlemeyle fiyatı 3 bin 500 liranın üzerindeki cep telefonlarında taksit sayısını 6 ay ile sınırlamış ancak geçici bir madde ile 31 Ocak'a kadar 12 taksit imkanı tanımıştı.

YORUMLAR 28
  • mtdrgn 5 yıl önce Şikayet Et
    hükümet zenginlere imkan sağlıyor sadece. fakir adam 3500 liralık telefon almaz. zengin adam isterse 10.000 liralık telefonu peşin alır. bunu kendileri de görüyor ama amaç zengin olana imkan sağlamak olduğu için umurlarında olmuyor.
    Cevapla
  • Mutlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Hata. Yerli mali olmadığı için satışlar artsın diye mi yapılıyor. Buna ihanet denir.
    Cevapla
  • istanbullu34 5 yıl önce Şikayet Et
    tavsiyem herkes aldigi telefonu en az 5 yil kullansin ben 5 yildir kullaniyorum bataryam bile halen orjinal sorunsuz kilif ve koruyucu kullandinmi 10 yili bile gorur bu arada telefonum note 2
    Cevapla
  • Mahmut Akar 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu tüketim çılgınlığına bir son verilmelidir. Pahalı oyuncaklarla, insanların geleceklerine ipotek koyuluyor.
    Cevapla
  • suat 5 yıl önce Şikayet Et
    3500 altında taksitle telefon almak isteyenleri ilgilendirmeyen bir düzenleme. 12-24 ay taksitle olmasa bile bu sınırı kaldırmaları gerekiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle