Terörün tahrip ettiği 269 kilometre yol yenilendi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, teröristlerin kurduğu barikatlar, kazılan çukur ve tuzaklamalar sonucu hasar gören 268,7 kilometre yolun yenilendiğini bildirdi.

Terörün tahrip ettiği 269 kilometre yol yenilendi
Terörün tahrip ettiği 269 kilometre yol yenilendi
GİRİŞ 10.07.2016 14:39 GÜNCELLEME 10.07.2016 15:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yaptığı açıklamada, terör örgütünün geçen yılın temmuz ayından bu yana bölgede verdiği tahribatları tamir etmek ve bozulan yolları yeniden yapmak için çalışmaların başlatıldığını söyledi.

Terör örgütlerinin amacının, bölge insanının iş sahibi olmasını engellemek ve devletin yatırımlarını yakıp yıkmak olduğunu ifade eden Arslan, "Bölgeyi ve bölge insanını kaderine terk etmedik, hiçbir zaman da etmeyiz. Bu nedenle terörün bu amacına ulaşamaması için bölgeye yatırım yapmaya devam edeceğiz." dedi.

"Yüzde 23 ilerleme sağlandı"

Bölücü terör örgütü mensuplarınca kurulan barikatlarda, yollarda kazılan çukur ve tuzaklamalar sonucu hasar gören yolların yapım işlerini Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatları doğrultusunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın üstlendiğini anlatan Arslan, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 8,7, Şırnak’ın Silopi ilçesinde 37,1, Cizre ilçesinde 40,5, İdil ilçesinde 37,4, Şırnak Merkez’de 50, Mardin’de Nusaybin ilçesinde 50, Dargeçit ilçesinde 12 ve Derik ilçesinde 33 kilometre olmak üzere toplamda 268,7 kilometre yol yenilemesi yaptıklarını belirtti.

Bakan Arslan, toplam proje bedelinin 220 milyon lira olduğuna belirterek, "Şu ana kadar 50 milyon lira tutarında iş tamamlandı. Yani yüzde 23 fiziki ilerleme sağladık. İşlerin tamamını ise ağustos ayı içinde tamamlamayı planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 71 iş makinesi ve 80 personelle yol yapımı, çukurların kapatılması, barikat ve moloz kaldırılması çalışmalarının tamamlandığını söyleyen Arslan, operasyon süresince 4 milyon liralık harcama yapıldığını, toplam 8,73 kilometre yol yapımının gerçekleştirildiğini, diğer bölgelerde de parke sökümü, kazı çalışmaları gibi işlemlerin hızla devam ettiğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • şakir 7 yıl önce Şikayet Et
    ben çankırılıyım.çankırıya devlet 15 senedir yol yapıyo.o da yavaş yavaş.hakkariye havalimanı yapıyo.şimdi sorarım size hakkarili bu ülkeye çok h,izmet veriyo 2 milyon çankırılımı.akpyi severdim ama çok bozdu hem de çokkk
    Cevapla