• En Çok Görüntülenenler
  • Güncel
  • Siyaset
  • Spor
  • Ekonomi
En Çok Görüntülenenler
Ekotrent Foto Galeri
EKOTRENT'E DÖN
Haber 7 HABER7'YE DÖN
  • Anasayfa
  • EKONOMİ
PAYLAŞ

İTO yönetim kurulu üyeleri der ki

16.08.2011 07:37
27 / 45
İnşaat firmalarının sicil kaydı tutulmaya başlayacak

İBRAHİM DUMANKAYA / İNŞAAT MALZEMELERİ MESLEK KOMİTESİ: Atalarımızın “Dünyada mekân, ahirette iman” diye bir lafı var. Biz dünyada mekân üretiyoruz. Şu anda mekân üretmede sıkıntılar var. Yabancılara konut satışı, mütekabiliyet konusu var. Biz konut alanlara bankalardan kredi alıyorduk. Güzel satışlar oluyordu. Bankalar faizleri yükseltince vatandaş kredi almaya zorlanıyor. Deprem konusu özellikle İstanbul için çok önemli; çünkü İstanbul Türkiye’nin yarısı. Oda olarak bu konuya çok önem vermemiz gerekir. 1 Ocak’tan itibaren inşaat firmalarının sicil kaydı tutulmaya başlayacak. Daha çok kontrol edilsin, rekabet daha çok artsın, daha iyi, daha kaliteli inşaat yapılsın. Sicil kaydı tutulurken, Bakanlık neler diyorsa, onlar çıkıyor. Biz uygulamacıyız. Oda buna el atmalı. İnternetten de sicil kaydının başlatılması lazım. Konutta bütün sektörler pay sahibidir. İnşaat sektörüne mutlaka eleman yetiştirilmesi ve gerçek sertifika verilmesi gerekir. Bunun için gayret etmeli, okullar açmalıyız. Kentsel dönüşümde, müteahhit sicillerini, kredileri, yabancılara mal satışını gündeme getirmek lazım.
İnşaat firmalarının sicil kaydı tutulmaya başlayacak<br><br>
<strong>İBRAHİM DUMANKAYA / İNŞAAT MALZEMELERİ MESLEK KOMİTESİ: </strong> Atalarımızın “Dünyada mekân, ahirette iman” diye bir lafı var. Biz dünyada mekân üretiyoruz. Şu anda mekân üretmede sıkıntılar var. Yabancılara konut satışı, mütekabiliyet konusu var. Biz konut alanlara bankalardan kredi alıyorduk. Güzel satışlar oluyordu. Bankalar faizleri yükseltince vatandaş kredi almaya zorlanıyor. Deprem konusu özellikle İstanbul için çok önemli; çünkü İstanbul Türkiye’nin yarısı. Oda olarak bu konuya çok önem vermemiz gerekir. 1 Ocak’tan itibaren inşaat firmalarının sicil kaydı tutulmaya başlayacak. Daha çok kontrol edilsin, rekabet daha çok artsın, daha iyi, daha kaliteli inşaat yapılsın. Sicil kaydı tutulurken, Bakanlık neler diyorsa, onlar çıkıyor. Biz uygulamacıyız. Oda buna el atmalı. İnternetten de sicil kaydının başlatılması lazım. Konutta bütün sektörler pay sahibidir. 
İnşaat sektörüne mutlaka eleman yetiştirilmesi ve gerçek sertifika verilmesi gerekir. Bunun için gayret etmeli, okullar açmalıyız. Kentsel dönüşümde, müteahhit sicillerini, kredileri, yabancılara mal satışını gündeme getirmek lazım.
Haber7
© 2025 Nokta Elektronik Medya A.Ş.