Borsada 120 kişinin işine son verildi!

FETÖ/PDY operasyonu kapsamında Borsa İstanbul'da şuana kadar 120 kişinin görevine son verildi.

Borsada 120 kişinin işine son verildi!
Borsada 120 kişinin işine son verildi!
GİRİŞ 01.08.2016 15:00 GÜNCELLEME 01.08.2016 15:51
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ, FETÖ üyesi olduğunu tespit ettikleri her kademeden çalışanın işine son verdiklerini, şu ana kadar yaklaşık 120 personelin iş akdini fesh ettiklerini açıkladı.

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, AA Finans Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

"FETÖ üyesi olduğunu tespit ettiğimiz her kademeden çalışanın işine son verdik" diyen Karadağ, şu ana kadar yaklaşık 120 personelin iş akdini fesh ettiklerini açıkladı.

ŞÜPHELİ İŞLEMLERİ SPK'YA BİLDİRİYORUZ

Tespit edilen şüpheli işlemleri anlık olarak SPK'ya bildirdiklerini söyleyen Karadağ, SPK harici açıklamalara itibar etmemek gerektiğini vurguladı.

YABANCI YATIRIMCI SAYISINDA CİDDİ DÜŞÜŞ YOK

Temel göstergelerin çok sağlıklı ve sağlam işlediğini belirten Karadağ, yabancı yatırımcı sayısında ciddi bir azalma olmadığını kaydetti.
Karadağ, borsada darbe girişiminin etkilerinin ciddi anlamda telafi edilmiş durumda olduğunu ifade etti.

Karadağ sözlerine şöyle devam etti:

"15 Temmuz  gecesi darbeci askerler bomba ihbarı olduğunu belirterek güvenlikten içeri  girerek güvenlik güçlerini etkisiz hale getirmişler ve bizim sistemleri de  kapatmaya çalışmışlar. Kısa sürede emniyete haber vermemizle beraber halk da  Borsa önünde toplanmaya başlayarak darbecilere karşı Borsayı savundular. Darbe girişiminden sonra, olağanüstü önlem almamız gereken bir işlem gerçekleşmedi  Allah'a şükür. FETÖ üyeliğini tespit ettiğimiz her düzeyde Borsa çalışanı, tespit  edildiği andan itibaren ertesi gün borsaya alınmadı. Tespit edilen şüpheli  işlemleri ise zaten anlık olarak SPK'ya bildiriyoruz."

YORUMLAR 2
  • öner 7 yıl önce Şikayet Et
    2010 yılından beri FETÖ şirketlerini zirveye çıkarmak için batırılan iflası istenen şirketlerin BORSA' ya alınsın bu çok mağduriyetler ortaya çıkarmıştı. aynı 2010 KPSS gibi bunların altın, banka, maden vb. borsada işlem gören şirketleri lütfen incelensin...
    Cevapla
  • muhammed 7 yıl önce Şikayet Et
    peki borsa başkanına neden işlem yapılmıyor?
    Cevapla