Türkiye hisseleri zirveye oturdu

BİST 100 endeksi, küresel alanda en fazla yükselen endenks olurken, aynı performans Türk Lirası'nda da görüldü.

Türkiye hisseleri zirveye oturdu
Türkiye hisseleri zirveye oturdu
GİRİŞ 25.07.2016 14:09 GÜNCELLEME 25.07.2016 14:15
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Başarısız askeri darbe girişiminin ardından Türkiye piyasaları en iyi güne hazırlanıyor.

Bloomberg HT'nin haberine göre, Hisse senetleri, tahviller ve Türk Lirası yükselirken, temerrüde düşülmesi durumunda tahvil ödemelerini sigorta eden Türkiye CDS primleri düştü. Başbakan Binali Yıldırım'ın hükümetin ekonomik büyümeyi desteklemek için on milyarlarca dolar büyüklüğünde bir fon oluşturacağı yönündeki açıklamaları Türkiye varlıklarının değerlenmesinde etkili oldu.

EN BÜYÜK SIÇRAMA LİRADA OLDU

Lira, Bloomberg tarafından takip edilen 24 gelişen piyasa parası arasında en fazla değer kazanan para birimi oldu. Borsa İstanbul 100 (BIST 100) Endeksi ise TSİ 12:06 itibariyle dünyanın en iyi performans gösteren hisse senedi endeksi oldu.

Borsada işlem gören 100 şirketten 99'u değer kazandı. Bankacılık endeksi yaklaşık iki haftanın en güçlü yükselişini yaptı. Lira yüzde 1.3 değer kazandı ve beş yıllık CDS primi üçüncü günde de düştü.

2.5 YILIN EN YÜKSEĞİ

BIST 100 Endeksi yüzde 2.8 yükseldi. Endekste işlem gören 100 şirketten Aralık 2013'ten bu yana kapanış fiyatlarına göre ilk kez 99'u yükseldi.

YORUMLAR 17
  • raif 7 yıl önce Şikayet Et
    Yıkılmadık ayaktayız.
    Cevapla
  • Fırat 7 yıl önce Şikayet Et
    Her şerde bir hayır, her hayırda bir şer vardır. Binlerce yaralı ve 252 şehit verdik 15 temmuz gecemizi adeta diken üstünde kahrolarak geçirdik, TBMM de aralarında olmak üzere birçok yerimiz bombalandı ama hiç bir şekilde bu kadar kapsamlı FETÖ temizliğinide bunlar olmasa yapamaz ve bu hain sürüsünü temizleyemezdik. Allah bedel ödetsede bu işinde sonunda Türk milletine hayırlı olmasını sağladı Elhamdülillah....
    Cevapla
  • Yasin 7 yıl önce Şikayet Et
    Standard & Poor's'a KAPAK olsun...
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    ben S P nin kredi notunu -5 lerden -10 lara düşardüm...
    Cevapla
  • Merhaba 7 yıl önce Şikayet Et
    Şu lanet olası dolar ve avronun yerine uluslararası alanda değerli milyarlık islam aleminin bir para birimi yok maalesef
    Cevapla
  • Sami 7 yıl önce Şikayet Et
    Ciddy Pilanlar var ama.. yakinda oda olucak insallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle