Goldman'dan Türkiye'ye övgü

Goldman Sachs ekonomisti Clemens Grafe, Türkiye'nin bölgesindeki finansal koşullardan en çok fayda sağlayan ülke olduğunu söyledi.

Goldman'dan Türkiye'ye övgü
Goldman'dan Türkiye'ye övgü
GİRİŞ 11.07.2016 15:00 GÜNCELLEME 12.07.2016 00:49
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Goldman Sachs ekonomisti Clemens Grafe 8 Temmuz tarihli müşteri notunda, Türkiye'nin kendi bölgesinde genişleyen küresel finansal koşullardan "en çok fayda sağlayan" ülke olmaya devam ettiğini söyledi.

'Dikkatli ilerleme bekliyoruz'

Grafe, "Enflasyonun düşük gıda fiyatlarına bağlı olarak düşmesi ve Türk lirasının daha istikrarlı olmasıyla birlikte, TCMB faiz indiriyor. Ancak, siyasi risklere yönelik piyasa beklentileri yüksek kalmaya devam ederken ve piyasanın enflasyon beklentileri yüksek olmayı sürdürürken, TCMB'nin dikkatli ilerlemesini bekliyoruz" yorumunda bulundu.

Goldman Sachs raporunda, politik risk ve enflasyon beklentilerinin gerilemesinin ardından, TCMB'nin en nihayetinde zayıf TL pahasına genişlemeci politikasını sürdüreceği beklentisine yer verildi.

YORUMLAR 18
  • Sami 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizim Ajans : Ortadoğuda en çok terör üreten ülke abd olduğunu açıkladı ...
    Cevapla
  • asker 7 yıl önce Şikayet Et
    yahudi bizi övmüş???
    Cevapla
  • epi 7 yıl önce Şikayet Et
    enflasyonun düşük gıda fiyatlarına bağlı olarak düşmesi mi? dünyanın en pahalı etini yediğimiz halde mi düşük?
    Cevapla
  • Bay-edip 7 yıl önce Şikayet Et
    Ülkelerin sosyo-ekonomik durumuna göre sömürü formülü geliştiren abd, küresel bazda hiç güven vermeyen bir ülke konumundadır. Ekonomisini savaş teknolojisi üzerine kurmuş, birinci dünya savaşından sonra neredeyse her 5 yılda bir ülkeye savaş açmış bir devlet. Son dönemlerde de müttefiki saydığı ülkeleri bir bir harabeye çevirmiş bir ülke insanlık namına kötülerin EN leri durumunda lider olan bir ülke. Tabiki güven ibresi aşağılara hatta negatife dönecek.
    Cevapla
  • misafir99 7 yıl önce Şikayet Et
    abd´nin adi gibi kendi de tez zamanda batsin insaallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle