Piyasalar kritik haftaya pozitif başladı

Küresel piyasalar, İngiltere'de AB referandumu ve ABD Merkez Bankası Başkanı'nın beklendiği kritik haftaya pozitif başladı.

Piyasalar kritik haftaya pozitif başladı
Piyasalar kritik haftaya pozitif başladı
GİRİŞ 20.06.2016 10:03 GÜNCELLEME 20.06.2016 10:03

Küresel piyasalar, İngiltere'de AB referandumu ve ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın açıklamalarının gündemde öne çıktığı kritik haftaya pozitif başladı.

İngiltere'de bu hafta perşembe günki AB referandumu ve Fed Başkanı Yellen'ın salı ve çarşamba günü Senato'da yapacağı sunumlar küresel piyasaların odak noktasına yerleşirken, yurt içinde yarınki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olması bekleniyor.

AVRUPA

Sterlin/dolar paritesi, açıklanan anketlerin ardından haftanın ilk işlem gününde yüzde 1,5 değer kazanarak yaklaşık 2 haftanın en yüksek seviyesi olan 1,4625'i görürken, Asya borsaları da artan risk iştahının etkisiyle pozitif seyrediyor. 

ASYA

Japonya'da açıklanan dış ticaret açığının beklentilerin üzerinde, 40,7 milyar yen gelmesine karşın Nikkei 225 endeksi kapanışa yakın yüzde 2,5 prim yaparken, Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 1,2 yükseldi, Çin'de Şanghay bileşik endeksi yatay seyretti.

BORSA İSTANBUL

Geçen hafta, önceki hafta kapanışına göre yüzde 1,89 değer kaybeden Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, cuma günü etkili olan tepki alımları ile haftayı analistlerin "görünüm açısından önemli seviye" olarak nitelendirdikleri 75.500 puanın hemen altında 75.431 puandan tamamlamıştı.