Borsaya yeni şirket geliyor

Polinas Plastik, paylarının birincil halka arzı için SPK'ya başvurdu.

Borsaya yeni şirket geliyor
Borsaya yeni şirket geliyor
GİRİŞ 19.04.2016 11:47 GÜNCELLEME 19.04.2016 11:47

Polinas Plastik San. Ve Tic. A.Ş. (“Polinas” veya “Şirket”), paylarının birincil halka arzını gerçekleştirmek için ilgili sermaye piyasası mevzuatlarına uygun hazırlanmış taslak izahname ile SPK’ya başvuruda bulundu

Sermaye artırımı yoluyla gerçekleştirilmesi planlanan halka arzda elde edilecek gelir şirketin büyümesi için kullanılacak. Halka arz için Ünlü Menkul Değerler ve Bizim Menkul Değerler yetkilendirildi.

Polinas, son yatırımlarıyla birlikte 190 bin ton esnek ambalaj, gıda muhafaza ve mutfak sarf malzemeleri üretim kapasitesiyle Türkiye’de lider, Avrupa’da ikinci büyük ambalaj filmleri üreticisi konumunda. Şirket, 2015 yılında satış tonajının yüzde 68’ini iç pazara sundu, yüzde 32’sini ise 65’ten fazla ülkeye ihraç etti. 

1982 YILINDA MANİSA'DA KURULDU

1982 yılında Türkiye’nin ilk BOPP (Çift Yönde Gerdirilmiş Polipropilen) film üreticisi olarak Manisa’da kurulan Polinas, sektörde lider ve öncü konumunda. Esnek ambalaj sektöründe hizmet veren şirket, gıda ve gıda dışı esnek ambalaj filmlerinin üretimini gerçekleştiriyor. Şirketin ana müşteri grubunu, ulusal ve uluslararası pazarda tanınmış matbaalar (ağırlıklı olarak bisküvi, çikolata, kek, dondurulmuş gıda, yoğurt, puding, şekerleme, makarna, bakliyat, unlu mamüller, su ve meşrubat etiketi alanlarına iş yapan matbaalar), bantçılar (koli bandı, kırtasiye bandı üreticileri), aracılar (alıp satanlar), tekstil poşeti üreticileri, son kullanıcılar/gıda üreticileri (baskısız ürünler için), temizlik-hijyen malzemesi üreticileri oluşturuyor. Şirket 65’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.

Polinas bünyesine kattığı Rotopaş Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. (“Rotopaş Ambalaj”) sayesinde ürün yelpazesini genişleterek, gıda tipi streç filmler, çöp torbaları, alüminyum folyo ve diğer mutfak sarf malzemeleri alanında da üretim ve satış yapar konuma ulaştı. Polinas söz konusu gıda muhafaza ve mutfak sarf malzemesi ürünlerini Sera markası adı altında piyasaya sunmaktadır.