Yabancı uzmanlar Merkez'in kararını yorumladı

Yabancı uzmanlar, Merkez Bankası'nın kararını yorumladı.

Yabancı uzmanlar Merkez'in kararını yorumladı
Yabancı uzmanlar Merkez'in kararını yorumladı
GİRİŞ 24.03.2016 16:55 GÜNCELLEME 24.03.2016 17:03
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rabobank Gelişen Piyasalar Kur Stratejisti Piotr Matys ve Berenberg Türkiye Ekonomisti Wolf-Fabian Hungerland, TCMB'nin kararını yorumladı.

Konuya ilişkin olarak AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Matys, TCMB'nin bugünkü kararıyla TL'nin dolar karşısındaki performansına güvendiğini ifade etti.

Genişlemeci politikanın sinyali

Matys, bankanın gecelik marjinal fonlama oranını yüzde 10,75'ten yüzde 10,50'ye, geç likidite penceresi borç verme faiz oranını da yüzde 12,25'ten yüzde 12,00'ye indirmesinin genişlemeci bir para politikası için sinyal olduğunu aktardı.

TCMB'nin bu sembolik indirimle piyasaların hazır olup olmadığını test etme fırsatı yakaladığını dile getiren Matys, TL'nin dolar karşısında önce kayıplarını artırdığını ancak bu kayıpları sonradan telafi ettiğini ve bunun da bankaya cesaret verdiğini vurguladı.

'MB ekonomiye güvendiğini gösterdi'

Berenberg Türkiye Ekonomisti Wolf-Fabian Hungerland ise TCMB'nin bu hamlesiyle Türkiye ekonomisine güvendiğini gösterdiğini kaydetti. Hungerland, piyasaların bu kararı panikle karşılamamasının iyiye işaret ettiğini ifade etti.

YORUMLAR 1
  • mrt mhp 8 yıl önce Şikayet Et
    yaw tabiki tıpış tıpış yola geleceksin. artık Yahudi lobisi ,faiz lobisi bitti. sen faizi düşüren bende 100lerce çalışanımla senden kredi alıp işimi büyütecem ve türkiye ekonomisine 10 kat fazlasıyla kazandıracağm. hem sn kazan hem ben nasıll aynen böyle devam et. Avrupa da faiz yüzde 1 , 2 türkiyede yüzde 40 50 arası böyle olursa kim iş yapar
    Cevapla