Dev Türk bankasına da talip oldular

Katarlıların şimdi de sektörün en büyük özel bankalarından biriyle stratejik ortak olmak için masaya oturduğu öğrenildi.

Dev Türk bankasına da talip oldular
Dev Türk bankasına da talip oldular
GİRİŞ 23.12.2015 05:57 GÜNCELLEME 23.12.2015 06:26
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Alternatifbank, Digiturk, BMC ve Boyner’deki ortaklık ve satın almalardan sonra önceki gün QNB’nin (Katar Ulusal Bankası) Finansbank’ı alması ile Türkiye’deki iddiasını güçlendiren Katar’ın rüzgârı kesilecek gibi görünmüyor.

Katarlılar şimdi öyle bir satın almaya hazırlanıyor ki hem Türkiye’de hem de dünyada önemli ses getirirken bir yandan da sektörde dengeleri değiştirecek.

Edinilen bilgiye göre Katarlılar, Türkiye’nin en büyük özel bankalarından biriyle stratejik ortak olmak üzere bir süredir görüşme halindeler.

YÜZDE 10-30 ARASINDA PAY ALACAKLAR

Kulislerde dolaşan söylentilere göre Türkiye’nin devlerinden olan bankanın yüzde 10 ile 30’u arasında bir payının Katarlı ortaklara satışı planlanıyor.

4 MİLYAR DOLAR

Stratejik anlaşmanın 3-4 milyar doları bulan bir değere ulaşabileceği belirtiliyor. Bir iki ay içinde açıklanması beklenen stratejik anlaşma ile paranın direkt Türkiye’ye girecek olması, Türkiye’nin 2016 yılındaki açığını kapatmada da önemli bir rol oynayacak.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 2
  • katar 8 yıl önce Şikayet Et
    şu andaki tek dost ülke sanırım
    Cevapla
  • mahirosman 8 yıl önce Şikayet Et
    HSBC yı aldılar
    Cevapla