Türkiye'de ilk kez verilen ödül Garanti'nin oldu

Garanti Bankası, Türkiye'de ilk kez verilen "Kurumsal Şeffaflık" ödülünü kazandı.

Türkiye'de ilk kez verilen ödül Garanti'nin oldu
Türkiye'de ilk kez verilen ödül Garanti'nin oldu
GİRİŞ 11.12.2015 09:47 GÜNCELLEME 11.12.2015 09:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Garanti Bankası açıklamasına göre banka, yolsuzlukla mücadeleye liderlik eden küresel sivil toplum kuruluşu Uluslararası Şeffaflık Derneğinin bu yıl ilk kez düzenlediği "Şeffaflık Ödülleri" kapsamında "Kurumsal Şeffaflık" ödülüne layık görüldü.

Garanti, paydaşlarıyla kurduğu proaktif, şeffaf ve tutarlı iletişimde önemli rol oynayan Yatırımcı İlişkileri web sitesi ve iPad uygulamasıyla Türkiye'de Kurumsal Şeffaflık alanında verilen ödülü almaya hak kazandı.

Türkçe ve İngilizce hazırlanan Yatırımcı İlişkileri web sitesinden, kapsamlı ve güncel bilgiye her zaman ulaşılabiliyor, sorulara cevap alınabiliyor. Yeni içerik eklendiğinde kullanıcıya anında bildirim ulaştıran Yatırımcı İlişkileri iPad uygulaması, çevrim dışıyken de okunabilen zengin içeriğe sahip kütüphanesiyle öne çıkıyor. Web sitesi ve uygulama üzerinden duyurulara, sunumlara, interaktif hisse analizine, yatırımcı takvimine, finansal sonuçlara ilişkin telekonferans ses kayıtlarına ve yönetim söyleşilerine ulaşılabiliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, şunları kaydetti:

"Tüm paydaşlarımız için sürdürülebilir değer yaratma hedefiyle çalışıyoruz. Dürüstlük, doğruluk, hesap verebilirlik ve şeffaflık ilkeleriyle yolumuzda ilerlerken, bunun paydaşlarımıza karşı en temel sorumluluğumuz olduğunun bilincindeyiz. Şeffaflığı, yükümlülük olmanın ötesinde, tüm paydaşlarımızla iletişimimizin merkezine yerleştiriyoruz. Hayata geçirdiğimiz Yatırımcı İlişkileri web sitesi ve iPad uygulaması da şeffaf iletişimimizde önemli bir rol oynuyor.

Vazgeçilmez değerlerimiz, politikalarımız, ilkelerimiz, kurumsal yönetim ve sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarımızı Yatırımcı İlişkileri web sitemizden tüm ilgililerle paylaşıyoruz. Sürdürdüğümüz çalışmaların, dünyanın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından Uluslararası Şeffaflık Derneği tarafından tanınması ve ödüle layık görülmesi, bizim için gurur verici."

- Uluslararası Şeffaflık Derneği

Uluslararası Şeffaflık Derneği, 100'ün üzerindeki ülkede faaliyet gösteren Uluslararası Şeffaflık Örgütü'nün ilke ve amaçlarını paylaşıyor. 2008'de gönüllü çabalarla Türkiye'de kurulan dernek, ülkenin demokratik, sosyal ve ekonomik gelişimi için toplumun tüm kesimlerinde şeffaflık, dürüstlük ve hesap verebilirlik ilkelerini hakim kılmayı amaçlıyor.

Dernek, yolsuzluğu sosyal, ekonomik ve politik krizleri besleyen, rekabeti ve ekonomik gelişimi önleyen, hukukun üstünlüğünü, demokratik sistemin işleyişini ve doğal kaynakların doğru kullanımını engelleyen, insanları yoksulluk ve sefalete sürükleyen bir olgu olarak görüyor.

YORUMLAR 1
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    garanti bankasımı şeffaf dünya tersine dönüyor galiba.müşterisini mağdur eden,parasını almak için her türlü düzen döndüren bir banka.
    Cevapla