Erdem Başçı'dan esnek takside itiraz

BDDK'nın tüketici kredilerinde vade esnetme ve kredi kartı taksit sayısının 12`ye yükseltilmesine ilişkin çalışmasına Başçı'dan itiraz geldi

Erdem Başçı'dan esnek takside itiraz
Erdem Başçı'dan esnek takside itiraz
GİRİŞ 01.10.2015 10:03 GÜNCELLEME 01.10.2015 10:03
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

BDDK`nın tüketici kredilerinde 36 ay olan vadenin 48 ya da 60 aya çıkarılmasına ve kredi kartı taksit sayısının 12`ye yükseltilmesine ilişkin çalışmasına Merkez Bankası itiraz etti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) tüketici kredilerinde 36 ay olan vadenin 48 ya da 60 aya çıkarılmasına ve kredi kartı taksit sayısının 12'ye yükseltilmesine ilişkin çalışmasına Merkez Bankası itiraz etti. 

Sabah'tan Dilek Güngör'ün haberine göre Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın Türkiye Bankalar Birliği'nin üst düzey yönetimiyle yaptığı toplantıda "Cari açığı frenlemek için 2014 yılında tüketici kredilerinde vade sınırlamasına ilişkin düzenleme yaptık. Bu sayede cari açık enerji fiyatlarının da desteğiyle 64 milyar dolardan, 45 milyar dolara indi. Taksit esnemesi ve vade uzatımı buradaki kazanımları etkiler" dediği öğrenildi. 

KREDİ ARTIŞI YAVAŞLADI 

Cari açığın frenlenmesi için getirilen düzenlemeler bankaların kredi iştahını kesmişti. Düzenlemeden sonra tüketici kredilerinde yıllık artış oranı yüzde 18'den 9'a gerilemişti. Kredi kartı taksidine sınır da taksitli alışverişleri azaltmıştı.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı dün de Macaristan'da bir toplantıda makroihtiyati tedbirlerin cari açığın sınırlandırılması için büyük önem arz ettiğini belirterek, cari açıktaki iyileşmenin gelecek dönemde de sürmesinin beklendiğini dile getirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Yavuz 8 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki Cari Açığı Sıfırlamak için, İnsanların Kanı nı emen Mel'un Kapitalist Sistemin Finans Soygun Araçlarını Toptan İptal etmek gerekiyor
    Cevapla
  • serkan 8 yıl önce Şikayet Et
    vatandas batmis umrundami
    Cevapla