Hükümet kredide vadeyi uzatmayı planlıyor

Hükümet seçim öncesi iç talebi canlandırmak için bireysel kredilerdeki vade sınırını artırmayı planlıyor.

Hükümet kredide vadeyi uzatmayı planlıyor
Hükümet kredide vadeyi uzatmayı planlıyor
GİRİŞ 01.09.2015 10:00 GÜNCELLEME 01.09.2015 10:01
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Seçim öncesinde iç talebi canlandırmak için bireysel kredilerdeki vade sınırının 36 aydan 48 aya çıkarılması planlanıyor.

Gazetede bugün yer alan ve kaynak belirtilmeyen haberde, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından kısa sürede karar alınacağı ve bir an önce uygulamaya sokulmasının planlandığı ifade edildi.

Tüketici kredilerinin bankalara maliyetinin de azaltılmasının planlandığı belirtilen haberde, "BDDK bireysel kredilerin risk ağırlığının azaltılması üzerinde çalışıyor" denildi. Haberde ayrıca, otomobil kredileri için de vadenin 48 aydan 60 aya çıkarılması ve kredi kartı vadelerinde sınırlamanın da tartışılmaya devam ettiği ifade edildi.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 7
  • Erol 8 yıl önce Şikayet Et
    Kredi borçlanma vadelerini uzatmak yerine, kredi faizlerini makul seviyeye getirmek vatandaşa hizmet anlamında daha faydalı olacaktır. Bu kararla vatandaş değil, bankacılar kazanacak. Vatandaşın üzerindeki faiz yükü artacak. 100bin tl konut kredisine 132.000 faiz ödeniyor, ALLAH'TAN REVAMI?
    Cevapla
  • OBITO 8 yıl önce Şikayet Et
    Faizin azı da haram çoğu da.
    Cevapla
  • borç 8 yıl önce Şikayet Et
    borçlanmayı ne kadar seviyoruz ,illa bankalara gebe olacağız ,muslumanız kuran a inanıyoruz ,allah cc kuranda bir ayetinde faiz tum malı mahveder diyor biz faiz den medet umuyoruz,bu nasıl çelişki ,ev alırsın ama acaba faizle alınan o evde ne kadar huzur olur ,bir duşunelim şimdiki imkanlar,dedelerımızın zamanında yoktu,şimdiki kadar para da yoktu,daha kalabalık aile ortamı vardı ,ama şimdikinden daha çok huzur vardı paraya da bereket vardı ,şimdi para var,evlerde ayrı yaşıyoruz ama huzur yok
    Cevapla
  • Erman 8 yıl önce Şikayet Et
    Borçlanmadan da birşey sahibi olamıyoruz maalesef. Eskiden herşey doğaldı. Eskiden bankamı vardı? Eskiden ev almak kolaydı. Eskiden araba almak zordu. Şİmdi hepsi çok kolay ama borçlanmadan imkansız. Ya çalacaksın haram yiyeceksin yada bankaya borçlanacaksın. Başka türlü olmuyor kardeşim.
    Cevapla
  • FERİT 8 yıl önce Şikayet Et
    Kredi konutta 120 ay çok güzel bir uygulama.Vatandaş elin laf bilmez ev sahiplerine 750TL kira vereceğine 1200 TL evini ödüyor.Allahım herkezi ev sahibi yapsın.Ancak otomobil kredisi ise veya tüketici kredileri vadeleri çok kısa otoyo 72 tüketiciyi 60 yap.Milletin alım gücü olsun.FAizleride bi yokla oldu bitti.Kredisiz zaten bişey alamıyoruz.Türkiyede adamın evi arabası olduğu zaman tamam bitmiştir.Öpsün başına koysun.
    Cevapla
  • gökçe 8 yıl önce Şikayet Et
    taksitle telefon alamıyor vatandaş, sözde dengeler korunuyormuş, operatörler ve büyük elektronik firmalar ise çoktan milyar dolarları cebine indirdi, operatörler bedava vermesi gereken telefonu 1.5 kata yakın bir bedelle verirken, elektronik marketler ise neredeyse her şubesine bir banka personeli yerleştirmiş durumda... Yapmayın , vatandaşı bu kadar ezmeyin...
    Cevapla
  • bekir 8 yıl önce Şikayet Et
    amerikada otomobil kredileri 72 ay ve faizleri çok düşük 28000$ bir araca 3000$ faiz ödüyorsunuz ve hepsine kredi çıkıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle