Fakıllı Mağarası turistleri büyülüyor

Merhum Vali Yazıcıoğlu'nun, turizme kazandırdığı mağarayı gezen yerli ve yabancı turistler hayranlıklarını gizleyemiyorlar...

GİRİŞ 14.02.2012 07:17 GÜNCELLEME 14.02.2012 07:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'nun Akçakoca Kaymakamlığı döneminde turizme kazandırdığı Fakıllı Mağarası, kentin önemli turizm merkezlerinden biri oldu.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Yazıcıoğlu, 1984 yılında kaymakamlık yaptığı Akçakoca ilçesinde önemli çalışmalara imza attı. Doğaya ilgisiyle bilinen Yazıcıoğlu, ilçe merkezine 7 kilometre uzaklıktaki Fakıllı köyündeki mağaranın turizme kazandırılmasını sağladı.

Yazıcıoğlu'nun öncülük ettiği çalışmaları takip eden kaymakamlar da mağaranın tanıtımı konusunda çalışma yaptı. 3 yıl önce ışıklandırılan ve merdiveni inşa edilen mağara, bölgenin önemli turizm merkezlerinden biri haline geldi.

Türkiye'de eşine ender rastlanan Fakıllı Mağarası, 250 metreye kadar gezilebiliyor. Doğal sarkıt ve dikitlerin yer aldığı mağarayı, yıl içinde binlerce yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor.

Akçakoca Kaymakamı Mehmet Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mağaranın ilçede görev yapan meslektaşları tarafından turizme kazandırıldığını belirterek, ''Şu anda ilçeye gelen turistler tarafından ilgi gören bir mağara. İçinde bir takım çalışmaların daha yapılması söz konusu. Benden önce görev yapan meslektaşlarıma böyle bir doğa harikasını turizme kazandırdıkları için teşekkür ediyorum'' dedi.

Fakıllı Mağarası turistleri büyülüyor
GALERİYE GİT
KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • ahmet 12 yıl önce Şikayet Et
    Tokat. Tokat'taki Ballıca Mağarasına bir bakın o daha muhteşem ve gidip gezmenizi tavsiye ederim.
    Cevapla