THY yönetim kurulu başkanı istifa etti

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin istifa etti. Yaklaşık 7 yıl bu görevde kaldığını belirten Karlıtekin, 01 Ocak 2010 tarihinden geçerli olmak üzere istifa ettiğini açıkladı.

THY yönetim kurulu başkanı istifa etti
THY yönetim kurulu başkanı istifa etti
GİRİŞ 17.12.2009 15:52 GÜNCELLEME 17.12.2009 15:52
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Komitesi Başkanlığından istifa eden Dr. Candan Karlıtekin, 2002 yılından beri görev yaptığı Kurumda son 4 yıldır Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanlığı yapıyordu.

THY'deki görevlerinden 1 Ocak 2010 tarihi itibariyle istifa eden Karlıtekin, 1960 yılında Ankara'da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünü 1983 yılında bitirdi. 1984 yılında State University of New York Albany'de International Trade&Finance Masterını, aynı okulda 1988 yılında da International Trade&Finance ve Macroeconomic Modelling ihtisas dallarında doktora çalışmalarını tamamladı.

1984-1987 yıllarında State University of New York'ta araştırma görevlisi (Statistics) ve öğretim görevlisi (Microeconomics), 1988-1990 yıllarında Devlet Planlama Teşkilatında uzman, 1990-1991 yıllarında Bilkent Üniversitesinde yarı zamanlı öğretim görevlisi, 1990-1993 yıllarında Türkiye İhracat Kredi Bankası AŞ'de araştırma müdürü, 1993-1994 yıllarında BEM Dış Ticaret AŞ'de tüccar, 1994-1996 yıllarında İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanı, 1996-1997 yıllarında Türkiye Kalkınma Bankası AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Vekili, 1999-2001 yıllarında Beğendik Mağaza İşletmeleri AŞ'de danışman ve Genel Müdür olarak çalıştı. 2002 yılından bu yana da hissedarı olduğu Özbakan Makina İnşaat Ltd. Şti'de yöneticilik yapıyor.

Candan Karlıtekin, 2002 yılında Yönetim Kurulu üyesi olarak göreve başladığı THY'de, 2005 yılından itibaren de Yönetim Kurulu Başkanlığı ve İcra Komitesi Başkanlığı görevini yürütüyordu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Selim Aydogan 15 yıl önce Şikayet Et
    Ergenekoncu Bindirilmiş kıtalar!. Gercekten bu ergenekoncu zihniyete bazen acıyorum cahillikleri bazen gercekten insanı çileden de cıkarsa aslında cok acınacak durumdalar. Anlamak çok zor:D adamın birini düşünün bakalım tecavüzden dolayı içeri alınmış ve mahkemesi devam ediyor, daha sonra da bu tecavüzcüyü savunan başka insanlar cıkıyor yok yaw tecavüz etmemiştir zira biz onu iyi bilirdik diyorlar. ama deliller var!! tecavüze ugrayan(HALK) evet buydu diyor. Cahiller hayır değil diyor. Allah size Akıl, Fikir versin. İnşallah ıslah olursunuz!
    Cevapla
  • engin çelik 15 yıl önce Şikayet Et
    Başarılar. Candan Bey muhtemelen güzel bir transfer teklifi almış olabilir. Zira öyle küskün bir istifa değil. Yeni ufuklarında başarılar.
    Cevapla
  • ali salihoğlu 15 yıl önce Şikayet Et
    Siz Sulandırın Bakalım.. Bazı yorgun yorumcular!Ergenekon gibi devasa bir örgütlenmeyi görmezden gelmeye,yok farzetmeye olmadı böyle ilgili ilgisiz işlerle sulandırmaya çalışın bakalım.Hele bir yargılama sonuçlansın, o zaman boyunuz kaç arşın göreceğiz.
    Cevapla
  • macerayisevenadam 15 yıl önce Şikayet Et
    ..... yorumlar çok iyi..hele hele haber7.comda böyle yorumları görmek çok güzel..
    Cevapla
  • Fatih KIRAÇ 15 yıl önce Şikayet Et
    .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle