Turkcell'e yatırımcı ilişkileri alanında ödül

Turkcell, Londra merkezli şirket Acclaro'nun Türkiye'de ilk kez düzenlediği "Yatırımcı İlişkileri Ödülleri"nde Yatırımcı İlişkileri Büyük Ödülü de dahil toplam 4 kategoride birincilik ödülü kazandı.

Turkcell'e yatırımcı ilişkileri alanında ödül
Turkcell'e yatırımcı ilişkileri alanında ödül
GİRİŞ 29.05.2009 15:10 GÜNCELLEME 29.05.2009 15:10

Turkcell'den yapılan yazılı açıklamada, şirketin Londra merkezli danışmanlık şirketi Acclaro tarafından düzenlenen Türkiye'nin ilk "Yatırımcı İlişkileri Ödülleri"nde "Yatırımcı İlişkileri ve Kamuyu Aydınlatma Büyük Ödülü"nün sahibi olduğu bildirildi. Yatırımcı İlişkileri alanında toplam 8 kategorinin 8'inde de finale kalan Turkcell, "En İyi Kurumsal Yönetim ve Kamuyu Aydınlatma", "En İyi Faaliyet Raporu" kategorilerinde birinci olurken, Turkcell Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serkan Okandan ise "En İyi CFO - Yatırımcı İlişkileri" dalında birincilik ödülünü kazandı.

Turkcell adına ödülleri alan Yatırımcı ve Uluslararası Basın İlişkileri Bölüm Başkanı Nihat Narin birçok konuda olduğu gibi kurumsal yönetim alanında da öncü ve örnek bir kuruluş olmak için çalıştıklarını belirterek, şöyle konuştu: "Ülkemizde alanındaki ilk olan bu organizasyon sonucunda ödüller kazandığımız için çok mutluyuz. 2000 yılından beri İMKB'de ve New York Borsası'nda hisseleri eşzamanlı işlem gören tek Türk şirketi olan Turkcell, her iki piyasanın da Sermaye Piyasaları Kuralları'na tam uyum gösteriyor. Turkcell'in Türkiye'nin ve Türk insanının potansiyelini hem yurt içinde hem de yurt dışında başarıyla temsil ettiğini ve tanıttığını düşünüyoruz. Bundan, tüm Turkcell ailesi olarak büyük gurur duyuyoruz."

(CİHAN)