Helal Gıda Konferansı 25 Nisan'da başlıyor

Birincisi 24 Şubat 2008'de gerçekleştirilen Helal Gıda Konferansı'nın ikincisi 25-26 Nisan tarihlerinde, tarihî Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştiriliyor.

Helal Gıda Konferansı 25 Nisan'da başlıyor
Helal Gıda Konferansı 25 Nisan'da başlıyor
GİRİŞ 22.04.2009 15:12 GÜNCELLEME 22.04.2009 15:12
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bu yılki konferansta; Türkiye, ABD, Kanada, Hollanda, Malezya, Endonezya, Tayland, Avustralya, Kırgizistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve Güney Afrika Cumhuriyeti ülkelerinden toplam 24 konuşmacı katılacak..

Konferansın ana teması altı maddede sıralandı:
1- Müslüman Toplumların Helal Talebi
2- Dünyada Helal Sertifikalama Programları
3- Helal Ekonomik Sistemin Sosyopolitik ve Stratejik Olabilirliği
4- Helal Standartlarda Müştereklik
5- Helal Kavramına Üretici-Tüketici Yaklaşımları ve Problemleri
6- Ulusal ve Uluslararası Helal Pazar

Bu temaları işleyecek dünyanın dört bir tarafından gelecek yetkili konuşmacılar, her gün üçer oturumda konuşmalar yapacak.

GİMDES Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Kâmi Büyüközer yapılacak programla ilgili şu bilgileri verdi: Konferansımıza başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Meclis Başkanımız, Başbakanımız, Bakanlar Kurulumuz, İlgili Bakanlık yetkilileri, ve Meclis üyeleri, Parti Genel Başkanları, Üniversite Rektör ve Dekanları, Vali ve Kaymakamlarımız, Diyanet İşleri Başkanlığımız, İlgili Sektörde yer alan firma yöneticileri, tüketici hakları sivil toplum kuruluşları, İlgili meslek oda yöneticileri, yabancı misyon temsilcileri ve basın kurumlarımız protokol misafirlerimiz olarak davet edileceklerdir. Ayrıca halkımızın katılımları için çağrı yapılacaktır. Yerli ve yabancı, 40 ülkenin çeşitli kesimlerinden yüzlerce  katılımcının hazır bulunacağı, ülkemizin ekonomik ve kültürel tanıtımına, HELAL SERTİFİKA’lı ürün ihracatına katkı sağlayacağına inandığımız bu konferansımızın hayırlı olmasını diliyoruz." dedi

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • Necati DOĞRUSÖZ 15 yıl önce Şikayet Et
    HAYIRLI OLSUN.... Bin yıldır Müslüman olan ülkemizde, İslâm'ın çok önem verdiği ve âyetle emrettiği, helal ve temiz olanları yemek için organizasyonlara çok htiyacımız vardı. Son yıllarda bu konudaki yoğun faaliyetlerin hepsini takdir ediyor, bu çalışmalara katılanlardan Allah (c.c.) razı olsun diyor ve başkalarını da bu çalışmalara elinden geldiği kadar yardımcı olmağa ve destek vermeğe davet ediyorum. Hayırlı olsun.
    Cevapla
  • mevhibe inal 15 yıl önce Şikayet Et
    Helal!... Biz satin alirken paramizin dogru yere gitmesine dikkat ediyoruz. Bizden helallik almak icin...daha ince arastirmalar yapip, yemden katki maddesine kadar, dunyada saglik acisindan sorgulanan konulara dikkat edilmeli.
    Cevapla