'Yavru Sabancı', Ana Sabancı'yı kovalıyor

Bundan 9 yıl kadar önce bir girişim sermayesi şirketi olarak kurulan Esas Holding, 5 ana sektörde 13 şirketi olan bir Holdinge dönüştü. Esas'ı, Sabancı'dan kopan Şevket Sabancı kurdu.

'Yavru Sabancı', Ana Sabancı'yı kovalıyor
'Yavru Sabancı', Ana Sabancı'yı kovalıyor
GİRİŞ 08.04.2009 15:07 GÜNCELLEME 29.05.2020 17:40
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dinçer Gökçe'nin haberi

Bundan 9 yıl kadar önce 2000'de bir girişim sermayesi şirketi olarak kurulan Esas Holding, 5 ana sektörde 13 şirketi olan bir deve dönüştü.

Esas Holding bu süre zarfında 3 bin 300 kişinin çalıştığı bir şirket konumuna geldi.

Ana iş prensibi olarak, “Herkesin yaptığı işi yapmayacağız” ve slogan olarak da, “Herkesin yaptığı işi, herkesten farklı yapacağız” ilkesini temel alan Esas Holding, farklı bir şirket modeli olarak öne çıkıyor.

Kriz ortamında dahi yatırım yapılabilir şirketleri kaçırmayan Holding yönetimi bu konuda kararsız kalmıyor. Esas Holding son olarak Alman Havacılık şirketi Berlin Air'e ortak oldu.

Sabancı Holding'deki aktif görevinden ayrılarak Esas Holding'de kızı Emine Kamışlı ve oğlu Ali Sabancı ile birlikte olmayı tercih eden Şevket Sabancı, geliştirdikleri yeni iş modeli ile farklı bir şirket modeli yarattı.

Sabancı Ailesi'nin Sakıp Sabancı'dan sonra gelen "ağabeyi" Şevket Sabancı, çocuklarıyla birlikte kurduğu Esas Holding'in geldiği yerden oldukça memnun… Sabancı'nın vefatından sonra direksiyona geçmesi beklenirken mesaisini çocuklarıyla birlikte kurduğu Esas Holding'e vermeyi tercih eden Şevket Sabancı, Esas Holding'te Yönetim Kurulu Başkanı pozisyonunda. Ali ve Emine Sabancı kardeşler ile yönetim kurulu üyelikleri görevini icra ediyor.

YORUMLAR 2
  • YUNUS KARAGÖZ 15 yıl önce Şikayet Et
    tabiki büyüyecek arkasında doğan holdin var. koç gurubuna karşılık sabancı destekleniyordu ve milli sermaye diye anılıyordu. biliyorsunuz koç gurubunun damadı doğan grubu bu doğan grubuda koç gurubu karşısındaki sabancı grubundan bir damat yakalayarak sabancıyı böldü ve sabancıları zayıflatma politikası güdüldü vede başarılı olundu o yüzden doğan grubu ve koç grubu destekli bir şirket nasıl başarılı olunmasın. bu zenginlikler boş bir zenginlik değil vearklarında en büyük destekçileri de yahudiler. artık herşey biliniyor. öyle bende zengin olurum
    Cevapla
  • kerem sa 15 yıl önce Şikayet Et
    Muhsin Yazıcıoğlu'da sayenizde rahmetli oldu.... Esas holding 9 yıllık firma ama nedense reklamını şimdi yapıyor acaba MuHsin Başnanın düşen helikopterinden sonra imajmı düzeltmeye çalışıyor?
    Cevapla