Fon tasfiyesinde yatırımcılara ödeme yapıldı! İşte hesaplara yatırılan toplam tutar

Fonların tasfiye sürecinde olağanüstü tasfiye kapsamında 390 bin 219 yatırımcıya 62,2 milyar lira ödeme yapıldı.

GİRİŞ 04.11.2026 22:35 GÜNCELLEME 04.11.2026 23:23
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Edinilen bilgiye göre, TBMM'de kabul edilen 22 Ekim tarihli ve 7596 sayılı Tasfiyesine Karar Verilen Bazı Yatırım Fonları Hakkında Kanun ile Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) tasfiye ve ödemelere ilişkin usul ve esaslar hakkındaki 27 Ekim tarihli ve 76/1903 sayılı karar doğrultusunda, fon sahiplerine ara ödemeler yapılmaya devam ediliyor.

YATIRIMCILARDAN 133 BİN 839'UNUN ANA PARASININ TAMAMI KARŞILANDI

Fonların tasfiye sürecinde olağanüstü tasfiye kapsamında 390 bin 219 yatırımcıya 62,2 milyar lira ödeme yapıldığı öğrenildi. Bu yatırımcılardan 133 bin 839'unun ana parasının tamamının karşılandığı belirtildi.

Olağan tasfiye kapsamında ise 55 bin 821 yatırımcıya toplam 55,4 milyar lira ödeme gerçekleştirildiği öğrenildi.

Cevdet Yılmaz'dan fon mağdurlarına ödeme açıklamasıCevdet Yılmaz'dan fon mağdurlarına ödeme açıklaması

Fon tasfiyesinde yatırımcılara 76 milyar TL ödeme yapıldıFon tasfiyesinde yatırımcılara 76 milyar TL ödeme yapıldı

Olağanüstü fon tasfiyesinde ara ödeme başladıOlağanüstü fon tasfiyesinde ara ödeme başladı

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 44
  • Urfali 2 dakika önce Şikayet Et
    Fon yatırımcısı kurtarıldı ya normal borsa yatırımcısına ne yapılacak bir ayda paramın yarısı eridi.
    Cevapla
  • Burhan 8 dakika önce Şikayet Et
    Fon krizinin borsaya verdiği zarar fondan zarar görenlerin gördüğü zarardan çok daha fazla.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle