Ahmet Şık ve Özgür Özel'in iddialarına yalanlama: 'Borsa hesabım bile yok'

Mehmet Türkoğlu, Ahmet Şık ve Özgür Özel'in borsa ve fon iddialarını kesin bir dille reddederek hukuki süreç başlattığını duyurdu. Türkoğlu, hayatı boyunca borsada hesabı olmadığını belirtti.

Ahmet Şık ve Özgür Özel'in iddialarına yalanlama: 'Borsa hesabım bile yok'
Ahmet Şık ve Özgür Özel'in iddialarına yalanlama: 'Borsa hesabım bile yok'
GİRİŞ 30.09.2026 19:07 GÜNCELLEME 30.09.2026 19:07
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Gazeteci Rojda Altıntaş'ın haberine göre, TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ve Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel tarafından borsa ve fon işlemleriyle ilişkilendirilen Mehmet Türkoğlu, hakkındaki iddialara yanıt verdi. Altıntaş'a konuşan Türkoğlu, iddiaları reddederek konuyu yargıya taşıdığını açıkladı.

İddiaların ardından kendisiyle iletişime geçen Altıntaş'a değerlendirmelerde bulunan Türkoğlu, finansal piyasalarla hiçbir ilişkisi olmadığını vurgulayarak, "Bizim dilimiz hukuk dilidir. 54 yaşındayım. Hayatım boyunca borsada tek bir hesabım bile olmadı. Ne borsada ne de herhangi bir fonda param var. Fon nedir bilmem" dedi.

'ELLERİNDEKİ BELGEYİ ORTAYA KOYSUNLAR'

Türkoğlu, adını gündeme getiren siyasetçilere yönelik eleştirilerini dile getirirken, masumiyet karinesi ilkesinin çifte standartla uygulandığına dikkat çekerek, "Bunlar yalancı, toplumu iftiralarıyla yönlendirmeye alışmış siyasetçiler. Çamur atıp kenara çekiliyorlar. Başka bir olay olduğunda 'masumiyet karinesi' ve 'suçu sabit oluncaya kadar herkes masumdur' diyorlar. Ama söz konusu biz olunca her türlü çamuru atıyorlar. Ellerindeki belgeyi, veriyi ortaya koysunlar. Koyamıyorlarsa yalan söylediklerini kabul etsinler. Vatandaşa doğru bilgi versinler" ifadelerini kullandı.

'HESAPLARINI ARAŞTIRSINLAR'

Kendi hesaplarının yanı sıra ailesinin mali durumunun da incelenebileceğini belirten Türkoğlu, "Benim ve bütün akrabalarımın içinde bu fonlarda bir kişi bile varsa söylediklerini kabul edeceğim. Eşim ve iki çocuğumun da hesaplarını araştırsınlar" çağrısında bulundu. 

Mehmet Türkoğlu ayrıca, söz konusu iddiaları dile getiren isimler hakkında gerekli hukuki işlemlerin başlatıldığını bildirdi.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 9
  • millet 32 dakika önce Şikayet Et
    Bir gün de ülkeye hizmet için birşey yapsalar keşke. Yalan-Çamur atma- hırsızlık- Ne varsa hep bunlarda.
    Cevapla
  • Misafir 48 dakika önce Şikayet Et
    Akıllı siyasetçi kendi adına oynamaz
    Cevapla
  • haber okuru. 57 dakika önce Şikayet Et
    Kimilerinin çantacıları varmış. Şimdi bu fonlarda kim var kim yok hükümetin önünde listeli net bir şekilde. Yapılacak şey o listedekilerin hesap hareketine bakarsın en son kimde kalmış kimler olaylara dahilmiş bulursun. Ha yapamıyorsa yapay zekaya yaptırabilirler. Kısa zamanda çözülecek bir iş ama sonuna kadar falan gidemeyecekleri için böyle sen ben bu yapmış bu yapmamış der dururuz
    Cevapla
  • akıncı 1 saat önce Şikayet Et
    Zaten tescilli değilmiydiki kardeş
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Böylece bunların yalancı olduğu tescillenmiş oldu.
    Cevapla
  • Canlı 27 59 dakika önce Şikayet Et
    Doğru mızrak gibidir.eninde sonunda gerçekler meydana çıkar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle