Yıllardır kilit altındaydı! 31 ton altın, 4 milyar dolar ülke değiştiriyor
Venezuela hükümeti ile muhalefet arasındaki mutabakat kapsamında, İngiltere'de 2018'den beri dondurulmuş olan 4 milyar dolar değerindeki 31 ton altının ABD Merkez Bankası'nın (Fed) New York'taki kasalarına transfer edileceği bildirildi.
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun ABD'nin askeri operasyonuyla kaçırılmasının ardından ülkede yaşanan yönetim değişikliğinin yankıları sürerken, İngiltere'de dondurulan altın rezervlerinin akıbeti belli oluyor.
Financial Times (FT) gazetesinin haberine göre, Venezuela hükümeti ile muhalefet arasında sağlanan ve sona yaklaşan yeni bir mutabakat kapsamında, ülkenin 2018 yılından bu yana İngiltere'de tutulan yaklaşık 4 milyar dolar değerindeki 31 ton altını, ABD Merkez Bankasının (Fed) New York'taki kasalarına transfer edilecek.
Altınların hukuki kontrol yetkisinin yeni Venezuela yönetimine geçeceğini aktaran FT, anlaşma şartları gereği Caracas yönetiminin bu altınları satamayacağını bildirdi. Haberde, söz konusu rezervlerin yalnızca uluslararası finans kuruluşlarından sağlanacak krediler için teminat olarak kullanılabileceği ifade edildi.
Elde edilecek uluslararası finansmanın kullanım alanlarına dikkat çekilen haberde, 31 ton altının teminat gösterilmesiyle sağlanacak kaynağın, haziran ayında ülkede meydana gelen iki yıkıcı depremin ardından yürütülecek yeniden inşa çalışmalarında ve kronikleşen enflasyon kriziyle mücadelede kullanılmasının planlandığı kaydedildi.
İNGİLTERE 2018 YILINDA REZERVLERİ DONDURMUŞTU
Venezuela'nın altın rezervi krizi, 2018 yılında gerçekleştirilen ve sonuçları tartışmalara neden olan devlet başkanlığı seçimlerinin ardından başlamıştı. İngiltere yönetimi, o dönemki seçimi kazanan Nicolas Maduro'yu meşru devlet başkanı olarak tanımayı reddederek Venezuela'nın altın varlıklarını Maduro yönetimine teslim etmemişti.
Venezuela Merkez Bankasının Londra'da tuttuğu altınların kontrolü konusunda taraflar arasında İngiliz mahkemelerinde uzun süren bir hukuki mücadele yaşanmıştı. Söz konusu rezervler, Nicolas Maduro'nun ocak ayında ABD tarafından kaçırılmasının ardından Venezuela Devlet Başkanı olan Delcy Rodriguez'in İngiltere Kralı Charles'a yaptığı diplomatik çağrılara rağmen Caracas yönetiminin erişimine açılmamıştı.
HOLLANDA ALTINLARINI LONDRA'YA TAŞIMIŞTI
Öte yandan, Hollanda Merkez Bankası, ABD ve Kanada'da bulunan 86 ton altın rezervini mart ve ağustos aylarında İngiltere'ye taşımıştı. Kurumdan yapılan açıklamada, İngiltere Merkez Bankasında tutulan altının dünyanın en kolay alınıp satılabilen altınları arasında olduğu belirtilerek, Londra'daki rezervlerin muhtemel bir kriz durumunda daha hızlı kullanılabileceği ifade edilmişti.
-
Müslim 14 dakika önce Şikayet EtSize ne ey hainler, adamlar istediği kullanır. İt oğlu itler. Üzerinde oturduğunuz zenginlik kan ve gözyaşına bulanmış. Zalimler siziBeğen Toplam 1 beğeni
-
muhammet 24 dakika önce Şikayet Eto kadar altının olsun o altını sana kullandırmasınalr üstüne. kendi paranı teminat gösterip faizli usd kredi kullanan sömürü kölelik sözde bitti.Beğen Toplam 2 beğeni
-
Misafir 31 dakika önce Şikayet EtGitti altınlar içerdeki hayinler.Beğen
-
murtaza 34 dakika önce Şikayet Etamerika terör devleti venezuellayı tamamen egemenliğin altına almış, acaba başka hangi ülkeleri daha egemenliğinin altına alacak, sömürecek, kanını emecek.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Dede 39 dakika önce Şikayet EtBizim altınlar İngiltere'den geldi mi yoksa Amerika'ya mı gitti kesinlikle İngiltere'de altınlarımız olmamalı Türkiye'de olmalıBeğen Toplam 1 beğeni