Vestel, Anadolu Grubu ve Turkcell'den TOGG açıklaması
TOGG'un ortaklarından Vestel ve AG Anadolu Holding'in paylarını satacağı iddia edildi. Turkcell de dahil olmak üzere 3 şirket konuya ilişkin açıklamalar yaptı.
Türkiye Varlık Fonu (TVF) elektrikli otomobil üreticisi TOGG'a yeni ortak olarak girmeye hazırlanırken, şirket ortaklarından Vestel Elektronik ve Anadolu Grubu Holding paylarını diğer hissedarlara satarak ortaklıktan çıkmak için anlaşmaya yaklaştı.
TVF'nin TOGG'un ortakları arasına katılmasıyla eş zamanlı olarak Vestel ve Anadolu Grubu Holding'in TOGG'da sahip olduğu yüzde 23'er hisseyi diğer TOGG ortaklarına devredeceğini belirtti.
2 ŞİRKETİN PAYLARINI KİM ALACAK?
Vestel ve Anadolu Grubu'nun ortaklıktan çıkarken devredeceği hisselerin bir kısmını TVF'nin alacağını, Turkcell'in de payını artıracağını söyledi.
3 ŞİRKET AÇIKLAMA YAPTI
Konuyla ilgili AG Anadolu Grubu Holding, Turkcell ve Vestel Elektronik Kamuyu Aydınlatma Platformu'na açıklamada bulundu.
Şirketler, yatırım politika ve stratejileri çerçevesinde, habere konu paylar ile ilgili muhtelif görüşmelerin devam etmekte olduğunu, kesinleşen bağlayıcı bir sözleşme bulunmadığını bildirdi.
-
Misafir 6 gün önce Şikayet EtPahalı alamıyoruz.Beğen Toplam 1 beğeni
-
zekeriya yavuz 6 gün önce Şikayet Etpatronlar veya sorumlular yetkili servislere gidip bir bakın. togg kullanip yetkili servise ariza kaydi oluşturanlarla irtibat kurun. buyuk sıkıntılar var.Beğen Toplam 2 beğeni
-
vatandaş 6 gün önce Şikayet EtBu güne kadar Milli oto için attıkları adımlara minnettarız ne mutlu onlara ki Türk halkını mutlu ettiler onurlandırdılar,şimdi Devlet eli de işin içine giriyor ve daha güzel yarınşata inşallah.Beğen Toplam 10 beğeni
-
misafir 6 gün önce Şikayet Etcinli bir sirketle isbirligi mutlaka yapilmali, elektrikli araclarda cok yol almislar, ayrica tasarimda inanilmaz iyiler, togg cok daha hizli buyurBeğen Toplam 2 beğeni
-
Trakyalı 6 gün önce Şikayet EtTürkiye'nin global otomobil markası TOGG devam etsin de hissedarlar değişebilir mühim olan Türkiye'nin kendi otomobilini en kaliteli şekilde üretmesi ve bu şekilde paralarımızın başka ülkelere gitmemesi çok önemlidir gerekirse Devletimiz gereken destekleri versin bu DEVRİM yolda BIRAKILMASIN.Beğen Toplam 12 beğeni