Borsa İstanbul için iyimser senaryo masada! 'Bu sektörler öne çıkabilir'

Pusula Yatırım Başekonomisti Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, küresel risklerin azalması, petrol fiyatlarının gerilemesi ve Merkez Bankası'ndan gelebilecek olumlu mesajların Borsa İstanbul'da yükselişi destekleyebileceğini belirtti.

Borsa İstanbul için iyimser senaryo masada! 'Bu sektörler öne çıkabilir'
Borsa İstanbul için iyimser senaryo masada! 'Bu sektörler öne çıkabilir'
GİRİŞ 05.08.2026 12:24 GÜNCELLEME 05.08.2026 12:24

Pusula Yatırım Başekonomisti Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, küresel taraftaki olumlu haber akışına rağmen Borsa İstanbul'un iç dinamiklerden kaynaklanan kırılganlıklar nedeniyle güçlü bir yükseliş sergileyemediğini söyledi. Eryılmaz, piyasalarda özellikle MSCI süreci, SPK'nın atacağı adımlar ve Merkez Bankası'nın faiz patikasına ilişkin beklentilerin yakından takip edildiğini belirtti.

BORSADA SINIRLI SEYİR

Borsa İstanbul'un petrol fiyatlarındaki geri çekilme ve jeopolitik risklerdeki azalmaya rağmen sınırlı tepki verdiğini ifade eden Eryılmaz, bunun temel nedeninin yurt içindeki belirsizlikler olduğunu söyledi. Özellikle MSCI'ın Türkiye'ye yönelik uyarılarının yatırımcı üzerinde baskı oluşturduğunu belirten Eryılmaz, SPK'nın hazırladığı düzenlemelerin ve kasım ayında açıklanacak MSCI kararının piyasalar açısından kritik önemde olduğunu vurguladı.

Yabancı yatırımcı girişinin istenilen seviyede olmadığını dile getiren Eryılmaz, halka arzların da piyasadaki likiditeyi böldüğünü ifade etti. Bu nedenle Borsa İstanbul'un olumlu küresel gelişmelere rağmen beklenen performansı gösteremediğini kaydetti.

Borsa güne yükselişle başladıBorsa güne yükselişle başladı

GÖZLER PETROL VE MERKEZ BANKASI'NDA

Eryılmaz, savaş riskinin azalması ve Brent petrolün 80 doların altına gerilemesi halinde Borsa İstanbul'da daha güçlü bir toparlanma görülebileceğini söyledi. Ayrıca 13 Ağustos'ta açıklanacak Enflasyon Raporu'nda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan gelebilecek görece güvercin mesajların piyasaları destekleyebileceğini belirtti.

Altında yıl sonu beklentileri neler? 'Bu yıl o yıl olmayabilir'Altında yıl sonu beklentileri neler? 'Bu yıl o yıl olmayabilir'

BANKALAR VE HOLDİNGLER ÖNE ÇIKABİLİR

Olumlu senaryoda bankacılık, holding, iletişim ve ulaştırma hisselerinde tepki alımlarının güçlenebileceğini ifade eden Eryılmaz, ancak MSCI süreci ve SPK düzenlemelerinin piyasalara etkisi netleşmeden Borsa İstanbul'da kalıcı bir rahatlamadan söz etmenin zor olduğunu dile getirdi.

Dilan Dundar Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Dundar

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.