Başkan Erdoğan peş peşe açıkladı: 15 bin sosyal konut geliyor, esnafa 1,5 milyon TL kredi!
Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da 15 bin kiralık sosyal konut için kura çekimlerinin eylül ayında başlayacağını açıkladı. Erdoğan ayrıca Hazine destekli esnaf kredi limitinin 1 ,5 milyon liraya yükseltileceğini duyurdu.
Son Dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde partisinin "İl Danışma Meclisi" programında önemli açıklamalarda bulundu.
15 BİN LİRALIK SOSYAL KONUT PROJESİ KURALARI EYLÜL AYINDA BAŞLIYOR
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları bu şekilde:
Yarısı bizden kampanyamızla 377 bin konutu dönüştürüyoruz. Sadece kentsel dönüşümle değil, dar gelirli insanlarımıza yönelik sosyal konutlarımızla da İstanbul'un yapı stokunu yeniliyoruz. Kuralarını çekip yapımına başladığımız Ev Sahibi Türkiye projemizle 100 bin sosyal konutu şehrimize kazandırıyoruz.
Kiralık sosyal konut uygulamamızın ilk adımını bismillah diyerek İstanbul'da 15 bin kiralık sosyal konutla atıyoruz. Eylül ayında konutlarımızı kiralamaya başlıyoruz.
Talep toplayıp adil ve şeffaf bir şekilde noter huzurunda kura usulüyle hak sahiplerini belirleyeceğiz. En önemlisi bu konutlarımız bulunduğu bölgedeki piyasa rayiç bedelinin altında kiralanacak.
Kira sözleşmelerimiz 3 yıllık olacak. 3 sene sonra evlerin tahliye ve bakım süreçleri tamamlanacak ve bu konutlar kura ile belirlenen yeni ihtiyaç sahiplerine devredilecek. Böylece on binlerce dar gelirli ailemize bu sirkülasyon içinde rahat bir nefes aldıracağız. İstanbullu vatandaşlarıma şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum.
HAZİNE DESTEKLİ KREDİLER 1,5 MİLYONA ÇIKARILACAK
- Hazine destekli krediler 1,5 milyona çıkarılacak. Yeni limitlerimizin esnaf kardeşlerimize hayırlı olsun.
Bir diğer müjdemiz ise, Esnaf ve sanatkârlarımıza kullandırılan hazine destekli işletme kredilerinin limitini 1 milyon liradan 1,5 milyon liraya çıkarıyoruz.
İş yeri, taşıt ve makine tesisat alımına yönelik yatırım kredilerinin limitlerini de 2,5 milyon liradan 3,5 milyon liraya yükseltiyoruz. Yeni limitlerimizin de esnaf kardeşlerime hayırlı olmasını diliyorum.
-
Vatandaş 41 dakika önce Şikayet EtTokiden ev çıkıyor sahibi kiraya veriyor taksit beş bin Lira kiraya onbeş yirmibin. Liraya Veriyor.Beğen Toplam 2 beğeni
-
Doğrusu 44 dakika önce Şikayet EtZaten esnaf zengin Ticaret iyi para kazandırıyorBeğen Toplam 2 beğeni
-
Aslan 51 dakika önce Şikayet EtKredileri takip edin reis o kredilerle arac alip millete hava atmaya kullananlar var.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Mesut 1 saat önce Şikayet EtAllah yar ve yardımcınız olsun.Beğen Toplam 4 beğeni
-
Emekli 1 saat önce Şikayet EtIstanbulda cocugum var 10 binlik evde 30 bine oturuyor bu Istanbula bi care bulunmaliBeğen Toplam 2 beğeni