Petrol fiyatları çakıldı! Piyasalar bunu konuşuyor! Altın iddiası

Küresel piyasalar yeni haftaya hareketli bir başlangıç yaptı. ABD ve İran arasındaki çatışmaların durması petrol fiyatlarında sert düşüşe nedne oldu. Son düşüşe altın fiyatları yükselişle tepki vermedi. FED iddiası ekonomi gündemine oturdu.

GİRİŞ 28.07.2026 07:51 GÜNCELLEME 28.07.2026 08:22
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Altın, ons başına yaklaşık 4 bin 50 doların altına gerileyerek, Fed'in bu hafta faiz oranlarını artırabileceğine dair süregelen endişeler nedeniyle önceki seanstaki kazanımlarını geri verdi.

Piyasalar şu anda, Fed'in Çarşamba günü faiz artırımı yapma olasılığını üçte birden fazla olarak fiyatlıyor. Bu durum, son yıllara kıyasla Fed toplantısına bu kadar yakın bir zamanda alışılmadık derecede yüksek bir belirsizlik seviyesi.

ALTIN NEDEN YÜKSELMEDİ?

Citadel Securities de, Merkez Bankası Başkanı Kevin Warsh'ın fiyat istikrarını yeniden sağlamaya yönelik tekrarlanan taahhütlerinin ardından enflasyonla mücadeledeki güvenilirliğini güçlendirmek için Fed'in bu hafta faizleri artıracağını beklediğini söyledi.

Altın, ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD'nin Ortadoğu çatışmasını sona erdirmek için İran ile "iyi görüşmeler" yürüttüğünü söylemesinin ardından bile baskı altında kaldı; bu durum petrol fiyatlarını düşürdü ve enflasyon ve faiz artırımlarına ilişkin endişeleri azalttı.

FAİZ ARTIŞI İDDİASI!

Finans kuruluşu Citadel Securities ise iddialı bir beklenti öne sürdü. ABD merkezli kuruluş; FED Başkanı Kevin Warsh'ın fiyat istikrarı taahhütlerinin ardından, güvenilirliğini güçlendirmek için bu hafta faiz artışına gidebileceğini savundu.

PETROL FİYATLARI ÇAKILDI

ABD ve İran arasındaki çatışmaların durması petrol fiyatlarında sert düşüşü beraberinde getirdi. Dünkü işlemlerde Brent petrolün varil fiyatı %-13,53 geriledi ve 85,34 dolardan kapanış yaptı. Bugünkü işlemlerde de varil fiyatı TSİ 06:05 itibarıyla 84,25 dolardan fiyatlandı ve dünkü kayıplarını sürdürdü.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Zafer 4 dakika önce Şikayet Et
    ABD de filler altın topluyorlar
    Cevapla
  • Alaskamkuzey 13 dakika önce Şikayet Et
    hilyle yapan belasini mutlak bulur.
    Cevapla
  • Misafir 21 dakika önce Şikayet Et
    Petrol fiyatları yükseldi, akaryakıt fırladı. Petrol fiyatları çakıldı, akaryakıt olduğu yere takıldı.
    Cevapla
  • ANAHTAR 23 dakika önce Şikayet Et
    Çin yeni parasını açıklayacak ve kendi bünyesindeki yüksek miktardaki altın karşılığı olarak açıklayacak. yükselmesini bekliyor ama Amerika elindeki yüksek miktardaki altını piyasaya sürerek Çini oyalıyor.
    Cevapla
  • Misafir 25 dakika önce Şikayet Et
    allahım zalimleri kaht eyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle