Türkiye'den BYD'ye teşvik darbesi! Anlaşmadan cayıp fabrika kurmaktan vazgeçmişlerdi

Çinli otomobil firması BYD'nin Manisa'da yapacağı yatırımdan vazgeçmesi ile birlikte Türkiye tarafından sağlanan yatırım teşviklerinin geri alınması için hukuki süreç başlatılacak. Türkiye, sağladığı tüm muafiyetleri faiziyle geri alacak.

GİRİŞ 17.07.2026 06:42 GÜNCELLEME 17.07.2026 08:33
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış
HABERİN ÖZETİ
ÖZETİ DİNLE
  • Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile BYD arasında 2024 yılında imzalanan anlaşma ile Manisa’da yıllık 150 bin araç kapasiteli bir üretim tesisi kurulması planlanmıştı. Ancak BYD, iki yıl içinde yatırım için adım atmadı ve yatırımı askıya aldığını açıkladı.
  • Bakan Fatih Kacır, yatırımın teşvik mevzuatına uygun olarak desteklendiğini belirterek, sağlanan teşviklerin geri ödenmesi ve teminat mektuplarının devreye girmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, BYD'nin Türkiye'ye getirdiği araçlar için ödenmeyen vergilerin tahsil edileceğini açıkladı.
  • Yatırımın iptali nedeniyle BYD'ye tahsis edilen arazi ve yatırım yeri geri de alınacak ve kamu zararı tazmin edilecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile BYD arasında 2024 yılında imzalanan anlaşma ile Manisa’da yıllık 150 bin araç kapasiteli üretim tesisi kurulması öngörülmüştü. Anlaşmaya göre, fabrika 2026 yılı sonuna kadar faaliyete geçecek ve üretim başlayacaktı.

Ancak aradan geçen iki yıllık süreçte yatırıma ilişkin hiçbir adım atılmadığı gibi, BYD firması geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak Manisa’daki yatırımı askıya aldıklarını açıklamıştı.

Bunun üzerine üretim tesisi kurulması şartıyla firmaya sağlanan teşviklerin akıbetinin ne olacağına yönelik tartışma başladı. Konu TBMM gündemine de geldi. Çok sayıda milletvekilli Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır’ın cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi.

"HAKLARIMIZ TEMİNAT ALTINDA"

Bakan Kacır, milletvekillerine gönderdiği cevapta söz konusu yatırımın Türkiye’de yeni nesil araç üretim kapasitesinin artırılması amacıyla, yatırımlara proje bazlı destek verilmesine dair teşvik mevzuatının çizdiği sınırlar dahilinde; yatırımın niteliği, asgari şartları, proje takvimi, firmanın sorumlulukları ve taahhütleri tanımlanarak destek kapsamına alındığını hatırlattı.

Kacır, teşvik mevzuatının öngördüğü çerçevede izleme ve denetim faaliyetleri ile gerekli idari işlemlerin eksiksiz olarak yerine getirildiğini belirterek, sağlanan teşviklerin geri ödenmesine yönelik hususlar ile yatırımcılara uygulanacak diğer müeyyidelerin BYD yatırımı için de geçerli olduğunu kaydetti. Bakan Kacır, "Tüm süreçlerde kamunun hak ve menfaatleri güçlü şekilde teminat altına alınmıştır." dedi.

FAİZİYLE GERİ ALINMASI GEREKİYOR

Proje bazlı yatırımları teşvik mevzuatına göre, BYD’nin Manisa’da kurmayı taahhüt ettiği 1 milyar dolarlık otomotiv fabrikası yatırımından vazgeçmesi üzerine şirketin devlete sunduğu teminat mektuplarının devreye sokulması ve gümrük vergisi muafiyetiyle Türkiye’ye getirdiği araçlar için ödemediği tüm vergilerin gecikme faiziyle birlikte tahsil edilmesi gerekiyor.

BYD, yatırım yapacağı taahhüdüyle Çin’den getirdiği araçlar için yüzde 40 ilave gümrük vergisinden muaf tutulmuştu. Yatırımdan vazgeçilmesi nedeniyle araçlar Türkiye’de hiç vergi muafiyeti almamış gibi, normal tarifeden vergilendirilmiş sayılarak kamunun uğradığı vergi kaybı tazmin edilecek. Ayrıca Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) fabrika kurulumu amacıyla BYD firmasına tahsis edilen arazi ve yatırım yeri geri alınacak.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Erkan Talu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 71
  • chery 1 ay önce Şikayet Et
    şunu yapacağız, az sonra geliyoruz gibi oyalamaları artık duymamalıyız. devlet dolandırmak başka şeye benzemez, öğrenmeliyiz. chery içinde aynısı yapılmalı.
    Cevapla
  • Daha Mantıklı 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiye AB ortadoğunun en büyük TIR filosu sahip Çinli BYD araba fabrika yerine kamyon TIR fabrikası kursun zaten bu daha karlı mantıklı Tabiki montaj sanayi istemiyoruz! Cezayı opsiyonal olarak BYD=Kamyon Fabrikasına yatırım opsiyonun çevirme imkanı verin! Meseleyi uzlaṣma diyalog diplomasi ile BYD=Kamyon Fabrika yatırıma çevirmeyi çalıṣın!
    Cevapla
  • Kamil 1 ay önce Şikayet Et
    1 Milyar $ BYD yatırım rakamı zaten ciddi bir rakam değildi . Şüphe uyandırıyordu . Aynı şirket BYD , Macaristan ve İspanya'ya € 20 Milyar Avro yatırımı garantiliyor . Nede olsa Macaristan ve İspanya'nın AB üyesi oluşu ve Avrupa Birliği desteği gücü var .
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Bu markayı almamak lazım geldikleri yere geri dönsünler
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Bu Milletin ve Devleti ALDATMANIN sonucunun acı OLDUĞUNU herkes görmeli..
    Cevapla
  • Derbeder 1 ay önce Şikayet Et
    Goruyon zahaten devlet demek millet demek sen milletsiz devlet gordunmu gorduysen yaşamaz zahaten yok olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle