Bakan Bolat: Türkiye ile Pakistan arasındaki iş birliğini daha ileri taşıyacağız
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'i İstanbul'dan uğurladıklarını belirterek, iki ülke arasındaki stratejik ortaklığın güçlenerek süreceğini bildirdi.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştiren Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'in temaslarını tamamlayarak ülkeden ayrıldığını duyurdu.
Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Bakan Bolat, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak ülkemizi ziyaret eden Pakistan Başbakanı Sayın Şahbaz Şerif'i, ziyaret programının ardından, İstanbul'dan, ülkesine uğurladık." dedi.
"İŞ BİRLİĞİMİZİ DAHA İLERİ SEVİYELERE TAŞIMA İRADEMİZİ TEYİT ETTİK"
İki ülke arasındaki köklü ilişkilere ve ekonomik hedeflere dikkat çeken Bolat, ticaretten yatırımlara kadar geniş bir yelpazede atılacak adımları değerlendirdi. Türkiye ile Pakistan arasında kökleri tarihe uzanan kardeşlik ve dayanışma bağlarının, Şerif'in samimi ilgisiyle bir kez daha güçlendiğini belirten Bolat, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu güçlü liderlik ve vizyon doğrultusunda; ticaretten yatırımlara, sanayiden teknolojiye kadar her alanda iş birliğimizi daha ileri seviyelere taşıma irademizi bir kez daha teyit ettik." ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak ülkemizi ziyaret eden Pakistan Başbakanı Sayın Şahbaz Şerif’i, ziyaret programının ardından, İstanbul’dan, ülkesine uğurladık.
— Prof. Dr. Ömer Bolat (@omerbolatTR) July 4, 2026
Türkiye ile Pakistan arasında kökleri tarihe uzanan kardeşlik ve dayanışma bağları,… pic.twitter.com/zjXZdVvUYb
"STRATEJİK ORTAKLIK YENİ BAŞARILARA İMZA ATACAK"
Liderlerin belirlediği ortak hedefler doğrultusunda iş dünyasının sürece vereceği katkının önemine değinen Bolat, şunları kaydetti:
"İnanıyoruz ki, liderlerimizin ortaya koyduğu ortak hedefler ve iş dünyalarımızın güçlü katkılarıyla Türkiye-Pakistan stratejik ortaklığı yeni başarılara imza atacak, kardeşlik hukukumuz daha da pekişecektir."
Pakistan halkına yönelik iyi dileklerini de paylaşan Bakan Bolat, "Nazik ziyaretleri ve ülkemize gösterdikleri yakın ilgi dolayısıyla Pakistan Başbakanı Sayın Şahbaz Şerif'e teşekkür ediyor, dost ve kardeş Pakistan halkına en kalbi selamlarımızı iletiyoruz. Türkiye ile Pakistan arasındaki sarsılmaz dostluk ve kardeşlik daim olsun inşallah." değerlendirmesinde bulundu.