Tüm zamanların en yüksek değeri! Bakan Bolat açıkladı

SON DAKİKA haberine göre Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Mayıs ayında ihracatın ithalatı karşılama oranı geçen yılın aynı ayına göre 1,2 yüzde puanlık artışla yüzde 80 olarak gerçekleşmiştir." ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 04.06.2026 10:59 GÜNCELLEME 04.06.2026 11:14
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bakan Bolat, yaptığı açıklamada "Mayıs ayında ihracatın ithalatı karşılama oranı geçen yılın aynı ayına göre 1,2 yüzde puanlık artışla yüzde 80 olarak gerçekleşmiştir." ifadelerini kullandı.

Bakan Bolat'ın konuşmasından öne çıkanlar ise şu şekilde;

"Mayıs ayında ihracatımız, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9,3 oranında azalışla 22 milyar 504 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Mayıs ayında ayrıca günlük verileri incelediğimizde, 22 Mayıs 2026 tarihinde 2,4 milyar dolar ile günlük ihracatta tüm zamanların en yüksek değeri gerçekleşmiştir.

Mayıs ayında dış ticaret açığımız geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15,7 azalışla 5,6 milyar dolara gerileyerek son 9 ayın en düşük düzeyinde gerçekleşmiştir.

İhracatın ithalatı karşılama oranı da artış göstermiş ve geçen yılın aynı ayına göre 1,2 yüzde puan artışla yüzde 80,1'e yükselerek son 20 ayın en yüksek seviyesine ulaşmıştır."

Haberin Ayrıntıları Geliyor...

Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android) kurabilir, Twitter’da @Haber7 hesabını takip edebilirsiniz.

App Store Google Play Takip Et

Hakan Erdi Uludağ Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - Hakan Erdi Uludağ

Editör Hakkında

1998 yılında İstanbul'da doğdu. Maltepe Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Gazetecilik kariyerine üniversite yıllarında okurken başladı. 4 yıldır aktif olarak Gazetecilik kariyerini sürdürüyor. Meslek hayatına Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com'da 'Editör' olarak devam ediyor.
YORUMLAR 2
  • Artvinli 37 dakika önce Şikayet Et
    20 yıl önce yapılan yıllık ihracatı şuan türkiye aylık olarak yapıyor. onlarca afet ve tuzaklara rağmen nereden nereye geldik.
    Cevapla
  • Gumus 51 dakika önce Şikayet Et
    Uretim yok parasi olan faize yonelmis ithalat uce katladi heryer yabanci urun
    Cevapla