TEI Genel Müdürü Akşit açıkladı: KAAN motoru F-16'yı yüksek irtifada ikiye katlıyor
Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde öğrenciler ve protokolle buluşan TEI Genel Müdürü Akşit, savaşların değişen doğasına dikkat çekti. Akşit, milli motor KAAN'ın yüksek irtifada F-16'ya kıyasla yüzde 80 daha güçlü olduğunu açıkladı.
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ev sahipliğinde düzenlenen "Savunma Teknolojileri ve Tarihimizin Dönüm Noktaları" konferansında konuşan TEI Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit, yeni geliştirdikleri KAAN motorunun yüksek irtifadaki performansına dikkat çekerek, "KAAN motoru, F-16 motoruna göre yüksek irtifada yüzde 80 daha fazla güç üretiyor. Neredeyse iki katı" dedi.

SAVUNMA SANAYİİNDE BÜYÜK KIRILMA
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) tarafından Atatürk Kongre Merkezi'nde geniş katılımlı bir konferans organize edildi. "Savunma Teknolojileri ve Tarihimizin Dönüm Noktaları" başlığıyla gerçekleştirilen etkinliğe TUSAŞ Motor Sanayii (TEI) Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit konuşmacı olarak katıldı. Akşit, binlerce yıl boyunca kılıç, kalkan ve ok gibi geleneksel araçlardan ibaret olan savunma sanayiinin, sanayi devrimiyle birlikte büyük bir kırılma yaşayarak uçak, İHA ve füze gibi ileri düzey teknolojilere evrildiğini kapsamlı bir sunumla dinleyicilere aktardı.

"TÜFEK İCAT OLDU, SAVAŞIN NİTELİĞİ DEĞİŞTİ"
Teknolojik gelişmelerin savaşların doğasını bütünüyle değiştirdiğini vurgulayan TEI Genel Müdürü Akşit, mesafelerin uzamasıyla savunma stratejilerinin de yenilendiğini belirtti. Geçmişten günümüze küresel savunma sanayiindeki dönüşümü özetleyen Akşit, şöyle konuştu:
"Eskiden savaşlar göğüs göğüse, kılıç kılıca yapılırdı. Karşınızda düşmanı görürdünüz. Sonra tüfek icat edildi, mesafeler uzadı. Herkes sipere girdi ve siperler arasındaki mesafe, eski savaşlardaki yakın dövüşe kıyasla çok daha uzak bir hal aldı. Yüksek irtifaya çıkıldığı zaman motorların gücü düşüyor. Yeni geliştirdiğimiz KAAN motoru ise F-16 motoruna göre yüksek irtifada yüzde 80 daha fazla güç üretiyor. Neredeyse 2 katı."
PROTOKOL VE ÖĞRENCİLER YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ
Geleceğin savunma teknolojilerinin ve yerli mühendislik başarılarının masaya yatırıldığı etkinliğe kent protokolü de yoğun ilgi gösterdi. Atatürk Kongre Merkezi'ndeki konferansta; Afyonkarahisar Valisi Naci Aktaş, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yalçın Tecimer ve AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş'ın yanı sıra çok sayıda akademisyen, öğrenci ve davetli hazır bulundu.
-
MisafirİsmailEşz 17 dakika önce Şikayet EtHadiHocam be şu motorla Kaanı bir uçurda biz de çoşalım.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 26 dakika önce Şikayet EtRabbim sizlere güç kuvvet versin, kem gözlerden korusunBeğen
-
Bayram 32 dakika önce Şikayet EtElhamdülillahBeğen Toplam 1 beğeni
