Milli Aile Haftası” kapsamında 81 ilde aile odaklı programlar düzenlenecek
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, “Aile ve Nüfus On Yılı” kapsamında bu yıl ilk kez kutlanacak “Milli Aile Haftası”nda Türkiye genelinde çeşitli etkinlikler düzenlenecek.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 2026-2035 dönemini kapsayan “Aile ve Nüfus On Yılı” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 23 Mayıs 2025’te ilan edildi. On yıllık dönemde hayata geçirilecek stratejik öncelikleri ortaya koyan “Aile ve Nüfus On Yılı Vizyon Belgesi” 2 Mayıs 2026’ta Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile yürürlüğe girdi.
- İnsanla başlayan, aileyle köklenen, nesillerle büyüyen, nüfusla güçlenen, istikbale yükselen Türkiye vizyonu kapsamında, her yıl mayıs ayının son haftası “Milli Aile Haftası” olarak kutlanacak.
- Kurban Bayramı vesilesiyle bu yıl 25-31 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek hafta kapsamında, Türkiye genelinde kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler ve ailelerin katılımıyla çeşitli programlar düzenlenecek.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il müdürlükleri ekipleri de huzurevleri, çocuk evleri ve çocuk evi siteleri gibi 7 gün 24 saat hizmet veren kuruluşların yanı sıra engelli aileleri, şehit yakınları ve gazi aileleri, koruyucu aileler ile evlat edinmiş ailelere ziyaretlerde bulunacak.
Ziyaretlerde, Bakanlığın hizmet modelleri arasında yer alan aile danışmanlığı, evlilik öncesi eğitim, koruyucu aile, evlat edinme, ALO 183 hizmetlerine ilişkin bilgi verilecek.
“Üç Kuşak Bir Sofra” buluşmaları kapsamında aynı aileden üç kuşağı bir araya getiren bayram sofraları kurulacak. Bayramın bereketi ve sevinci sofralardan gönüllere, gönüllerden kuşaklara akacak.
Öte yandan, “Milli Aile Haftası” kapsamında yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik de çeşitli etkinlikler düzenlenecek.
-
yazar 2 hafta önce Şikayet Etyemeli içmeli olmasın aman ziyafetler düzenle devlet baba ödesin ,gelenin gidenin karnı doysun bu mu programlar ,devlet genelge çıkarmalı programlarda yemekler iptal edilmeliBeğen
-
Artık 2 hafta önce Şikayet EtÜç beş program bile Türkiye'deki havayı değiştirir. Çocuk programları gündemden düşmesin. Sempatik ve zeki tavırları öne çıkarılsın. Azerbaycan Türk'ü bir kız çocuğu vardı, hani şiir okuyan, o bile kaç kişide heves olmuştur. Çocuk sahibi olmayan genç kadınların sosyal yardımları kesilsin.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Artık 2 hafta önce Şikayet EtBarış Manço'nun yaptığı gibi çocukların zeka ve sempatik tavırlarını öne çıkaran programlar gündüz kuşağında mutlaka yer alsın. Ve sosyal sorumluluk anlayışı tüm medyaya zorunlu olsun. Aileler bu çocuklar için özensin.Beğen
-
Artık 2 hafta önce Şikayet EtAileleri manipüle eden her türlü program(Müge, Esra, vs) dizi film vs. yasaklansın. Alternatif programlar yapılsın.Beğen Toplam 3 beğeni
-
Artık 2 hafta önce Şikayet Et"Vasıfsız insan yetiştiren okullarda eğitim süresi kısaltılsın, vasıfsız eleman olacağına, 20 yaşına geldiğinde vasıflı, ev ve aile hayalî kuran gençler yetişsin.Beğen Toplam 3 beğeni