Enflasyon tahmini yükseliyor mu? Piyasalar bu soruya kilitlendi!

Eda Karadağ, Merkez Bankası’nın Enflasyon Raporu’nda yukarı yönlü revizyon beklendiğini söyledi. Karadağ, verilecek mesajların Borsa İstanbul’un seyri açısından belirleyici olacağını ifade etti.

Enflasyon tahmini yükseliyor mu? Piyasalar bu soruya kilitlendi!
Enflasyon tahmini yükseliyor mu? Piyasalar bu soruya kilitlendi!
GİRİŞ 12.05.2026 12:12 GÜNCELLEME 12.05.2026 12:12

Yurt içinde gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın perşembe günü açıklayacağı yılın ikinci Enflasyon Raporu’na çevrildi. 

Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Eda Karadağ, küresel gelişmeler ve yükselen enerji fiyatlarının enflasyon görünümünü bozduğunu belirterek Merkez Bankası’ndan yukarı yönlü bir revizyon beklendiğini söyledi.

ENFLASYON TAHMİNLERİNDE REVİZYON BEKLENTİSİ

Karadağ, şubat ayında yüzde 18 olarak açıklanan yıl sonu enflasyon tahmininde 3,5-4 puanlık bir yukarı yönlü revizyon ihtimalinin güçlendiğini ifade etti. 

Özellikle petrol fiyatlarındaki yükselişin ve beklentilerin üzerinde gelen nisan ayı enflasyonunun bu beklentiyi desteklediğini belirten Karadağ, “Merkez Bankası raporunda kullanılan Brent petrol varsayımı 61 dolardı, bugün ise 100 dolar seviyeleri konuşuluyor. Bu nedenle yeni projeksiyonlar piyasalar açısından kritik olacak” dedi.

Borsa güne yükselişle başladıBorsa güne yükselişle başladı

BORSA İSTANBUL İÇİN KRİTİK EŞİK

Merkez Bankası’nın vereceği mesajların Borsa İstanbul üzerinde de belirleyici olacağını kaydeden Karadağ, özellikle faiz indirimi beklentilerinin öne çekilmesi halinde bankacılık hisselerinde pozitif fiyatlamaların görülebileceğini söyledi.

BIST 100 endeksinin 15 bin puanın üzerindeki seyrine dikkat çeken Karadağ, “Piyasa teknik olarak güç kazanıyor. Ancak Merkez Bankası’nın vereceği mesajlar bu hareketin kalıcılığı açısından önemli olacak. Belirsizliğin sürmesi halinde ise piyasa temkinli görünümünü koruyabilir” değerlendirmesinde bulundu.

Dilan Dundar Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Dundar

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.