Pazarın zam şampiyonu belli oldu! Fiyatı neden 150 lira?
Semt pazarlarında en çok fiyatı artan ürünler belli olmaya başladı. Afyonkarahisar'da vatandaşlar, domates fiyatlarını görünce şaşırdı. Esnaf ise fiyatın neden böyle olduğunu açıkladı.
Semt pazarlarında bazı ürünlerin fiyatları yükseldi vatandaş adeta isyan etti. Hafta sonları kurulan pazarlarda satılan ürünler arasında en büyük artış gösteren domates oldu.

DOMATES FİYATLARI UÇTU
Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde geçtiğimiz haftalara göre büyük artış gösteren domates fiyatları, pazarda vatandaşların en çok konuştuğu konu haline geldi.
Geçtiğimiz haftalara göre büyük artış gösteren domates fiyatları, pazarda vatandaşların en çok konuştuğu konu haline geldi. Pazarda domatesin kilogram fiyatı kalite ve çeşidine göre 80 ile 150 TL arasında satışa sunulurken, vatandaşlar fiyatı yüksek buldu.

NEDENİ İKLİM KOŞULLARI
Özellikle mutfakların vazgeçilmez ürünlerinden biri olan domatesteki yükseliş hem pazarcı esnafını hem de alışveriş yapan vatandaşları zor durumda bıraktı.
Pazarcı esnafı ise fiyat artışının en önemli nedenlerinden soğuk hava ve olumsuz iklim şartları olduğunu belirtti. Soğuklardan dolayı yaşanan aksaklıkların piyasadaki ürün dengesini olumsuz etkilediğini ifade eden esnaflar, arzın azalmasıyla birlikte fiyatların kısa sürede yükseldiğini söyledi.
Domates, güçlü bir antioksidan olan likopen başta olmak üzere; A, C, K vitaminleri ve potasyum açısından son derece zengin bir besindir. Bağışıklık sistemini desteklemesinden cilt sağlığına kadar vücut için pek çok kritik faydası bulunur.
-
Misafir 1 ay önce Şikayet Etİhraç ediliyor, artanı da iç piyasaya yetmiyor. İmkanı olan evinde saksıda bile bir, iki kök domates yetiştirsin. Ne diyeyim. Alsan olmuyor, almasan olmuyor. Hiçbir yerde yenmese kahvaltıda yeniliyor, çoluk çocukBeğen
-
tekin 1 ay önce Şikayet Ethapis cezasi alanlar sera orman gibi yerde is verilecek yada tarim da bedava calismasi gerek ordan gelen geliri devlet alacak yada uretilen seyleri ucuza satin seralar tek tek yerine belli yerde olacak cukura yada acik alana sera yapmis su basti yikildi bu yasak olacakBeğen
-
Gumus 1 ay önce Şikayet EtHollandada turkiyeden ucuz askeri ucret 2300 euro artik yabancilarda turkiyeyi gelmek istemiyor sebep fahis fiyatlar turizm bu sene sinek avlayacak kesinBeğen
-
Murat 1 ay önce Şikayet EtOn gün domates almayalımBeğen Toplam 6 beğeni
-
Misafir 1 ay önce Şikayet EtBen almıyorum ama alan çok.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 1 ay önce Şikayet EtAllah üreticilerin yanında oldu bu sene maliyetler çok arttığı için bu sene üreticiler bu fiyatlarla biraz da olsun nefes aldılar Allah üreticilerimizin çiftçilerimizin emeğini boşa çıkarmasın Allah onlardan razı olsunBeğen