İflas eden 96 yıllık tekstil devinin fabrikaları satışa çıktı!

Türkiye'nin köklü firmalarından olan İpliksan'a ait iki fabrika için satış süreci başladı.

İflas eden 96 yıllık tekstil devinin fabrikaları satışa çıktı!
İflas eden 96 yıllık tekstil devinin fabrikaları satışa çıktı!
GİRİŞ 10.05.2026 15:11 GÜNCELLEME 10.05.2026 15:30
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin köklü tekstil şirketlerinden İpliksan A.Ş.’ye ait Isparta’daki iki büyük fabrikanın satışı için yeniden ihale süreci başlatıldı. Daha önce 2024 yılında icradan satışa çıkarılan ancak alıcı bulunamayan fabrika ve arazileri için bu kez yaklaşık 1 milyar TL seviyesinde yeni bir değerleme yapıldı.

Sektör temsilcileri, tesislerin uzun süredir satılamamasında Türkiye’de tekstil sektöründe yaşanan daralma, fabrikaların kapanması ve üretimin giderek Mısır gibi ülkelere kaymasının etkili olduğuna dikkat çekti.

ISPARTA'DAKİ İKİ DEV FABRİKAYA ALICI ÇIKMADI

İpliksan’ın temelleri 1930’ların başında Mehmet Gürkan tarafında atıldı. Aile şirketi konumundaki fabrikada son 50 yıldır halı ipliği üretimi yapılıyordu. Haber Hürriyeti'nde yer alan habere göre fabrika, Isparta’nın da en önemli tesislerinden biri konumundaydı. Ancak son yıllarda finansal darboğaza giren şirket banka borçlarını ödeyemeyerek iflas etti. Şirketin fabrikaları 2024’te satışa çıkarıldı. Ancak Isparta’daki iki dev fabrikaya alıcı çıkmadı.

Belirlenen bedeller

Birinci fabrika: 23 bin 700 metrekarelik arazi üzerinde bulunan iplik ve halı dokuma fabrikası ile idari binalar için 415 milyon TL değer belirlendi.

İkinci fabrika: 24 bin 700 metrekare büyüklüğündeki halı fabrikası ve arazisi için ise 460 milyon TL muhammen bedel açıklandı.

KAYNAK: EKONOMİM
Hakan Erdi Uludağ Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - Hakan Erdi Uludağ

Editör Hakkında

1998 yılında İstanbul'da doğdu. Maltepe Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Gazetecilik kariyerine üniversite yıllarında okurken başladı. 4 yıldır aktif olarak Gazetecilik kariyerini sürdürüyor. Meslek hayatına Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com'da 'Editör' olarak devam ediyor.
YORUMLAR 8
  • kırkdokuzelli 1 ay önce Şikayet Et
    Birileri için son ken! birileri için her zaman fırsat vardır.Yeterki doğru zamande doğru hamle yap
    Cevapla
  • Tamir eden 1 ay önce Şikayet Et
    Kaliteyi terk edip, Çin modeline geçmek sonları olmuştur. Misal sahte sarıyer börekçileri olsada hala börek yemek isteyen sarıyere gidiyor. Sebep iç malzemesi nde soğan yerine kıyma çok. Yün ve pamuk ip yerine naylon'a geçildi. Firmalar naylon oldu.
    Cevapla
  • Sadi 1 ay önce Şikayet Et
    Berat albayrak tekrar goreve gelmesi lazim !
    Cevapla
  • mirza 1 ay önce Şikayet Et
    Faizler böyle yüksek devam ettiği sürece tüm firmalar kontak kapatacak !!!!
    Cevapla
  • öneri 1 ay önce Şikayet Et
    TMSF alsın işletsin cami halılarını resmi kurum halılarını dokusun. Bu teknolojiyi kaybetmemek lazım. Fabrikaların balkanlara kuzey afrikaya taşınmasını izlemesin devlet. gereken desteği versin. İstihdama katkısı olur sonra satar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle