İran karpuzu tezgahlarda dilimle satılıyor
Kütahya'da pazarcı Muhittin Türegün, tezgahlarda yerini alan İran karpuzuna vatandaşların ilgi gösterdiğini belirtti.
İran'dan ithal edilen karpuzun kilogram fiyatının 80 lira olduğunu dile getiren Türegün, fiyatın yüksek olmasının nedenlerini de açıkladı. Ürünün yurt dışından gelmesi ve artan mazot fiyatlarının maliyeti yükselttiğini belirten Türegün, bu durumun fiyatlara doğrudan yansıdığını ifade etti.

"MÜŞTERİNİN ALIM GÜCÜNE GÖRE YARDIMCI OLUYORUZ"
Vatandaşların bütçesine göre alışveriş yapabilmesi için karpuzu çeyrek ve yarım şeklinde sattıklarını söyleyen Türegün, "Müşterinin alım gücüne göre yardımcı oluyoruz" dedi.
Bu mevsimde de karpuza ilgi olduğunu vurgulayan Türegün, "Genelde ‘çocuğum istedi' diyenler alıyor" ifadelerini kullandı.

"NORMAL ŞARTLARDA BU SENE SAVAŞ OLMASAYDI FİYATLAR 120-150 LİRA CİVARINDA OLURDU"
İran'daki mevcut şartlara rağmen ürün tedarikinin sürdüğünü belirten Türegün, Türkiye'ye girişin açık olması nedeniyle karpuzun bu pazara yönlendirildiğini söyledi. Fiyatların geçen yıla yakın seviyelerde olduğunu ifade eden Türegün, "Normal şartlarda bu sene savaş olmasaydı fiyatlar 120-150 lira civarında olurdu. Geçen yıl 70-80 liradan başlamıştı, bu yıl da benzer seviyelerde başladı. Ancak haftadan haftaya düşmesini bekliyoruz" diye konuştu.
-
Misafir 1 saat önce Şikayet EtMayıs sonundan önce karpuz yenmez. Bekleyin Adana karpuzu çıksın.Beğen Toplam 1 beğeni
-
zafer gülten 1 saat önce Şikayet Etişe bak,dünyaya nam salmış Diyarbakır karpuzumuz var,İran dan karpuz alıyoruz.Beğen Toplam 1 beğeni