Cari açık 10 ayın en yükseğinde

Merkez Bankası verilerine göre, şubat ayında cari işlemler hesabı 7,5 milyar dolar açık verdi. Cari denge böylece 2025 Nisan'dan bu yana en büyük aylık açığı verdi.

Cari açık 10 ayın en yükseğinde
Cari açık 10 ayın en yükseğinde
GİRİŞ 13.04.2026 10:21 GÜNCELLEME 13.04.2026 10:21

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), şubat ayı cari denge istatistiklerini açıkladı.

Şubat ayında cari işlemler hesabı 7,5 milyar dolar açık verdi. Cari denge böylece 2025 Nisan'dan bu yana en büyük aylık açığı verdi.

AA Finans anketine katılan ekonomistler, cari işlemler hesabının şubatta 7 milyar 182 milyon dolar açık vereceğini tahmin etmişti.

Altın ve enerji hariç cari işlemler hesabı ise 1,46 milyar dolar açık verdi. Ödemeler dengesi tanımlı dış ticaret açığı 7,48 milyar dolar oldu.

Şubat ayında doğrudan yatırımlar kaynaklı net çıkışlar 138 milyon dolar olarak gerçekleşti. Portföy yatırımları 780 milyon dolar tutarında net giriş kaydetti.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.