Merkez Bankası'ndan yeni adım: TL likiditesi için swap dönemi
Son dakika haberi: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bankalara Türk lirası likidite yönetiminde esneklik sağlamak amacıyla Döviz Karşılığı Türk Lirası Swap işlemlerine başladı.
Son dakika haberi: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) yeni hamle geldi.
TCMB, 5 milyar USD tutarında 1 hafta vadeli döviz karşılığı TL Swap alım ihalesi açtığını açıkladı.
TCMB, finansal piyasalarda yaşanan gelişmeleri göz önünde bulundurarak önlemler alıyor.
Bu kapsamda önemli bir adım daha atan TCMB, bankalardan gelen talep doğrultusunda Türk lirası likidite yönetiminde esneklik sağlamak amacıyla Döviz Karşılığı Türk Lirası Swap işlemlerine başladı.
TCMB bu adımıyla hem kredi hem faiz tarafında oynaklığı önlemeyi amaçlıyor. Döviz Karşılığı Türk Lirası Swap işlemleriyle Türk lirası üzerindeki baskının da hafiflemesi hedefleniyor.
Bu önlemle birlikte hem piyasalardaki Türk lirası sıkışıklığı önlenecek hem de bankaların likidite sıkıntısı yaşamasının önüne geçilecek. Böylece kredi koşulları da daha makul hale gelecek.
Analistler, söz konusu adımın hem bankacılık sistemindeki Türk lirası likiditesinin desteklenmesi hem de döviz rezervlerinin güçlendirilmesi açısından önemli bir gelişme olarak değerlendirilebileceğini söyledi.
TCMB'nin bu hamlesiyle, bankalardan döviz alınıp karşılığında TL verilmesi yoluyla piyasadaki likiditeyi artırmayı hedeflediğini ifade eden analistler, bu işlemler sayesinde bankanın döviz rezervlerinde de artış sağlanabileceğine işaret etti.
Analistler, swap işlemlerinin yeniden devreye alınmasının özellikle kısa vadeli Türk lirası fonlama koşullarının sıkılaştığı dönemlerde önemli bir rahatlama sağlayabileceğine değinerek, bu çerçevede söz konusu adımın, para piyasalarında dengeleyici bir rol üstlenmesinin beklendiğini belirtti.
-
Aydın 7 dakika önce Şikayet EtArtık İnsaAllah son iyileşme dönemleri bundan sonra kriz enflasyondan bahsetmeyecegiz son sancılar İnsaAllahBeğen
-
Misafir 1 saat önce Şikayet EtDoları tutarsa ihracatı bitirir ithalatı patlatır. Evet arada kuru düşürmek için bir marj vardı. Ama o sınır çoktan aşıldı. Kuru düşürerek enflasyonu kontrol edebilseydi bu güne kadar çoktan başarmış olmalıydı. Üstelik an itibarı ile Türk lirasının değeri zaten çok yüksek. Gevşetmeleri lazımken tersini yapmaları rasyonel değil.Beğen Toplam 3 beğeni
-
Asalet 1 saat önce Şikayet Et85 milyon. Herkes kredi kartını yatağının altına bıraksın 6 ay kullanmasın . Ben bıraktım borcum azaldı bitmek üzereBeğen Toplam 3 beğeni
-
Birisi 1 saat önce Şikayet EtDoları tutmak için ne gerekiyorsa yapacam diyor.Beğen Toplam 2 beğeni
-
Salih 2 saat önce Şikayet EtKartla harcamayı bırakıyorum. Durum kötü demek ki? Bu günden itibaren emekli maaşım dahil bankalarda 1 kuruş bırakmayacağım.Beğen Toplam 4 beğeni