Yarına kadar vermeyen yandı! 3 katına kadar ceza ödeyeceksiniz
Vergi beyan süresinin sonuna gelinirken, kazancını beyan etmeyen mükellefleri ciddi yaptırımlar bekliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı, gelirlerini eksik ya da hiç bildirmeyen kişiler hakkında, ödenmeyen verginin üç katına kadar ceza uygulanabileceğini duyurdu.
2025 yılı içinde yüksek tutarlı döviz alım-satımı yaparak kazanç elde eden bireysel yatırımcılar için tanınan beyan süresi yarın sona eriyor. Bu kapsamda, söz konusu gelirlerin en geç yarın mesai bitimine kadar Gelir İdaresi Başkanlığı’na bildirilmesi gerekiyor.
15 senelik ünlü gıda markası iflas etti! Kayısılarıyla nam salmıştı
YARINA KADAR VERMEYEN YANDI! 3 KATINA KADAR CEZA ÖDEYECEKSİNİZ
Kazançlarını beyan etmeyen ve vergi yükümlülüklerini yerine getirmeyenleri ise ciddi yaptırımlar bekliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı, gelirini gizleyen ya da eksik bildiren kişiler hakkında, ödenmeyen verginin üç katına kadar ceza uygulayabilecek.

Öte yandan, döviz alım-satım işlemlerinin düzenli şekilde yapılması veya bu faaliyet için sermaye kullanılması, kazancın “ticari kazanç” olarak değerlendirilmesine yol açıyor. Bu nedenle elde edilen gelirlerin yasal olarak vergilendirilmesi zorunlu tutuluyor.
Beyan döneminin sonuna yaklaşılmasıyla birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığı denetimlerini artırdı. Özellikle yüksek hacimli döviz işlemleri yapan kişiler, gelişmiş dijital altyapılar ve yapay zekâ destekli analiz sistemleri aracılığıyla daha yakından takip ediliyor.
Fiyatın üzerine çıkanlar dikkat: Artık zorunlu olacak! Herkes uyacak
-
Mustafa Yıldız 1 saat önce Şikayet EtYedişmiyor uzatılsın, milletin iki ayağı bir pabuça girmiyorBeğen
-
Can 33 dakika önce Şikayet EtSigara içki içmesinler artık.Beğen