Tezgahlar doldu, müşteri akını başladı: Eminönü’nde şeker ve lokum yok satıyor

Bayram öncesi Eminönü’nde alışveriş hareketliliği hızlandı. Şeker, lokum ve çikolata tezgahları dolup taşarken, esnaf satışlardan memnun. Fiyatlar ise geniş bir aralıkta her bütçeye hitap ediyor.

Tezgahlar doldu, müşteri akını başladı: Eminönü’nde şeker ve lokum yok satıyor
Tezgahlar doldu, müşteri akını başladı: Eminönü’nde şeker ve lokum yok satıyor
GİRİŞ 17.03.2026 14:32 GÜNCELLEME 17.03.2026 14:32

Bayram hazırlıklarının son günlerine girilirken Eminönü çarşısında gözle görülür bir yoğunluk yaşanıyor. Gün içinde artan kalabalık, akşam saatlerine doğru zirveye çıkarken, tezgahlarda en çok şekerleme ürünlerine ilgi dikkat çekiyor.

ESNAF MEMNUN: “HER GÜN DAHA DA ARTIYOR”

Çarşı esnafı, bayram hareketliliğinin gün geçtikçe arttığını belirterek özellikle arefe günü yoğunluğun zirveye ulaşacağını ifade ediyor.

Günlük müşteri sayısının katlanarak arttığını dile getiren esnaf, satışların beklentileri karşıladığını ve bayram öncesi son günlerden umutlu olduklarını söylüyor.

KİLOSU 300 LİRADAN BAŞLIYOR

Çarşıda bayram şekerlerinin kilogram fiyatı ortalama 300 liradan başlarken, ürünün markası ve kalitesine göre yukarı yönlü değişiklik gösteriyor. Lokum fiyatları ise 150 liradan başlıyor 900 liraya kadar çıkıyor.

Özellikle orta segment ürünlerin en çok tercih edilenler arasında olduğu görülüyor.

Eminönü esnafı, bayram hareketliliği ve fiyat aralıklarıyla ilgili Haber7’ye değerlendirmelerde bulundu. 

BAYRAM ÖNCESİ ÇARŞIDA CANLANMA BAŞLADI

Bayram hazırlıklarıyla birlikte çarşıda hareketlilik her geçen gün artıyor. Esnaf Mert Ekmekçioğlu, gün içinde zaman zaman yoğunluk yaşandığını, akşam saatlerine doğru ise alışveriş trafiğinin belirgin şekilde arttığını söyledi.

HER BÜTÇEYE UYGUN ZENGİN ÜRÜN SEÇENEĞİ

Günün genel seyrini değerlendiren Ekmekçioğlu, akşama doğru hareketliliğin arttığından bahsederek, çarşının canlanmaya başladığını söyledi.

Asıl yoğunluğun yarın olacağını ifade eden Ekmekçioğlu, “Vatandaşların bütçelerine hitap edebilmek için geniş bir ürün yelpazesi sunduk. Dükkanımızda her müşteri grubuna uygun ürün bulunuyor. Hurma fiyatları 450 liradan başlıyor, ürünün boyutuna ve cinsine göre 900 liraya kadar çıkabiliyor” dedi.

LOKUM FİYATLARI 150 LİRADAN BAŞLIYOR

Lokum çeşitlerinde de zengin bir alternatif sunduklarını ifade eden Ekmekçioğlu, “150 liradan başlayan lokumlarımız var. Sarma lokumlarda fiyatlar 600-700 liraya kadar çıkıyor. Her damak tadına ve bütçeye uygun seçenek sunmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN: FİYAT-PERFORMANS ÜRÜNLERİ

Tüketici tercihlerine de değinen Ekmekçioğlu, orta fiyat grubundaki ürünlerin öne çıktığını belirterek, “Vatandaşlar en çok fiyat-performans ürünlerine yöneliyor. Orta segmentteki ürünler satışlarda başı çekiyor” ifadelerini kullandı. 

KÖKLÜ GELENEK, DEĞİŞMEYEN LEZZET

1918 yılından bu yana faaliyet gösteren köklü bir şekerleme işletmesinin dördüncü kuşak temsilcisi olan Fatih Demirtaş ise aile mirasını yaşatmaya devam ediyor.

Çanakkale Savaşı gazisi olan dedesi tarafından temelleri atılan işletme, aradan geçen yıllara rağmen aynı özen ve kalite anlayışıyla hizmet veriyor.

“MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNİ HERZAMAN ÖN PLANDA TUTUYORUZ”

Geçmişten günümüze uzanan bu köklü geleneği sürdürdüklerini belirten Demirtaş, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tuttuklarını vurguladı.

İşletme, lokum ve çikolata gibi ürünlerde fiyat artışlarını asgari seviyede tutarak hem kaliteyi hem de ulaşılabilir fiyat politikasını bir arada sunmayı hedefliyor.

GENEL TABLODAN MEMNUNUZ

Fatih Demirtaş, özellikle hafta sonu itibarıyla çarşıda beklenen canlılığın başladığını ve satışların memnuniyet verici seviyede seyrettiğini belirtti.

Okulların tatil olmasının müşteri yoğunluğunu bir miktar etkilediğini dile getiren Demirtaş, buna rağmen genel tablodan memnun olduklarını vurguladı.

YOĞUNLUK HER GÜN ARTIYOR

Önümüzdeki günlerde müşteri sayısında artış beklediklerini belirten Demirtaş, “Cumartesiden itibaren başlayan hareketlilik pazar ve pazartesi günü devam etti. Bugün 100 müşteri geldiyse yarın 150 olur. Arefe günü ise bu sayı 200-300 müşteriye kadar çıkar. En yoğun günü o zaman yaşayacağız” dedi.

FİYATLARDA DENGELİ SEYİR

Bayram öncesi lokum ve şekerleme fiyatlarında büyük artışlar yaşanmazken, esnaf ürün çeşitliliğiyle her bütçeye hitap etmeye devam ediyor.

 Esnaf Fatih Demirtaş, özellikle bu yıl fiyatları mümkün olduğunca sabit tutmaya özen gösterdiklerini belirtti.

LOKUMDA GENİŞ FİYAT ARALIĞI

Lokum çeşitlerine ilişkin bilgi veren Demirtaş, “İçi kuru yemişli, fındıklı lokum çeşitlerimiz 300 liradan başlıyor. Çifte kavrulmuş Antep fıstıklı ve fındıklı süt lokumlarımız ise 700 liraya kadar çıkıyor” dedi.

BAYRAM ŞEKERİNDE FİYAT ARTIŞI YOK

Bayram şekerlerinde bu yıl fiyat artışı yapılmadığını vurgulayan Demirtaş, “Fabrikalar bu yıl bize iskonto sağladı. Biz de bunu müşterimize yansıttık. Kurban Bayramı’nda da 300 liraydı, bu bayramda da 300 liradan satıyoruz. Yani bayram şekerinde herhangi bir fiyat artışı yok” ifadelerini kullandı.

ÇİKOLATALI ÜRÜNLERDE SINIRLI ARTIŞ

Çikolatalı ürünlerde ise artışın oldukça sınırlı kaldığını belirten Demirtaş, “Kurban Bayramı’nın üzerinden yaklaşık 9 ay geçti. Bu süreçte çikolatalı ürünlerde sadece yüzde 10 civarında bir artış oldu. Şu anda çikolatalı ürünlerin kilosunu 700 liradan veriyoruz” diye konuştu.

 

Herkes merak ediyor! Toplu taşıma ücretsiz olacak mı?Herkes merak ediyor! Toplu taşıma ücretsiz olacak mı?

KAYNAK: HABER7
Mesude Demirhan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Mesude Demirhan

Editör Hakkında

Çankırı’da doğdu. 2015 yılında lisans eğitiminin hemen ardından aynı yıl kariyer hayatına ekonomi muhabiri olarak başladı. Çeşitli ulusal medya kuruluşlarında ekonomi alanında sayısız özel haber ve röportajlar yaptı. 2026'dan beri ekonominin nabzını tutan ve ses getiren çalışmalarını Haber7’de sürdürüyor. ‎