SPK'dan açığa satış ve kredili işlemlere savaş önlemi

Sermaye Piyasası Kurulu, ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırılarının ve İran'ın Körfez ülkelerine misillemeleri sonrasında aldığı önlemleri uzatma kararı aldı.

SPK'dan açığa satış ve kredili işlemlere savaş önlemi
SPK'dan açığa satış ve kredili işlemlere savaş önlemi
GİRİŞ 15.03.2026 22:44 GÜNCELLEME 15.03.2026 22:47
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Piyasalardaki fiyat ve miktar hareketlerinin sert olmaması için Sermaye Piyasası Kurulu geçtiğimiz haftalarda alınan önlemlerin devamına karar verdi.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Borsa İstanbul AŞ pay piyasalarında açığa satış işlemlerinin yasaklanmasına ve kredili sermaye piyasası işlemlerinin devamı süresince öz kaynak oranının esnetilerek uygulanmasına ilişkin tedbir ve uygulamalara 27 Mart seans sonuna kadar devam edilmesini kararlaştırdı.

 

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • nkl 7 ay önce Şikayet Et
    Kumarcıların önü kesilmeli,gerçek yatırımcı korunmalı Vatandaşlar Ülkesine güvenmeli kısa ve öz varmı başka kelime ekliyelim
    Cevapla
  • Hak 7 ay önce Şikayet Et
    Hergün düşen borsa yeşil unuttuk 4 yıldır spk işte
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle