SPK'dan Borsa İstanbul hakkında "Açığa satış" açıklaması!
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Borsa İstanbul AŞ pay piyasalarında açığa satış işlemlerinin yasaklanmasına 13 Mart seans sonuna kadar devam edilmesini kararlaştırdı.
GİRİŞ 09.03.2026 09:30
GÜNCELLEME 09.03.2026 09:39
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Borsa İstanbul AŞ pay piyasalarında açığa satış işlemlerinin yasaklanmasına ve kredili sermaye piyasası işlemlerinin devamı süresince öz kaynak oranının esnetilerek uygulanmasına ilişkin tedbir ve uygulamalara 13 Mart seans sonuna kadar devam edilmesini kararlaştırdı.

13 MART'A KADAR DEVAM EDECEK
SPK, konuya ilişkin duyuru yayımladı.
Buna göre, Kurul, Borsa İstanbul AŞ pay piyasalarında açığa satış işlemlerinin yasaklanmasına, kredili sermaye piyasası işlemlerinin devamı süresince öz kaynak oranının esnetilerek uygulanmasına ilişkin tedbir ve uygulamalara 13 Mart seans sonuna kadar devam edilmesine karar verdi.
KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL