SPK'den savaş sonrası yeni karar! Resmen yasaklandı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), jeopolitik gelişmelerin etkilediği piyasalarda alınan tedbirlerin süresini uzattı. SPK açığa satış işlemlerini 13 Mart’a kadar yasakladı.

SPK'den savaş sonrası yeni karar! Resmen yasaklandı
SPK'den savaş sonrası yeni karar! Resmen yasaklandı
GİRİŞ 09.03.2026 01:58 GÜNCELLEME 09.03.2026 01:58
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Borsa İstanbul’da daha önce uygulamaya aldığı bazı piyasa tedbirlerinin süresini uzatma kararı aldı.

AÇIĞA SATIŞ İŞLEMLERİ YASAKLANDI

Kurul Karar Organı’nın 8 Mart 2026 tarih ve 13/473 sayılı kararı doğrultusunda yapılan duyuruda, daha önce 1 Mart 2026 tarihli ve 11/417 sayılı karar ile yürürlüğe konulan düzenlemelerin uygulanmaya devam edeceği bildirildi.

SPK tarafından yapılan açıklamaya göre, Borsa İstanbul AŞ pay piyasalarında açığa satış işlemlerinin yasaklanmasına ilişkin uygulama ile kredili sermaye piyasası işlemlerinde özkaynak oranının esnetilerek uygulanmasına yönelik tedbirler, 13 Mart 2026 tarihli seans sonuna kadar geçerli olacak.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 13
  • Ahmet 2 hafta önce Şikayet Et
    Açığa satış tamamen kapatılmalı çünkü küçük yatırımcıya zararlı
    Cevapla
  • OSMANLI TORUNU 2 hafta önce Şikayet Et
    Günlük devre kesme limiri de limitini yüzde 10 dan, 3 düşürülerek yatırımcı korunmalı.
    Cevapla
  • Herkes için adalet 2 hafta önce Şikayet Et
    borsayıda kapatın.
    Cevapla
  • Turan 2 hafta önce Şikayet Et
    Açığa satışı sonsuza kadar kapatın. Bu spekülasyon aracını komple yasakşayın.
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Fırsat bu fırsat coinleride Ülkemizde satışını yasaklayın hem mali açıdan izlenenilirliği neredeyse imkansız hem kimin cebine gittiği güvenliği şüpheli geleceği belirsiz hayali arsa satma gibi birşey cari açığında sebeplerinden
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle