Ülker'in eski ortağıydı! Bir zamanların efsanesi iflas etti

Türkiye’nin gıda ve atıştırmalık sektöründe uzun yıllardır faaliyet gösteren ve Ülker'in eski ortağı Karaman merkezli Modern Çikolata, yargı sürecinin ardından iflas bayrağını çekti.

Ülker'in eski ortağıydı! Bir zamanların efsanesi iflas etti
Ülker'in eski ortağıydı! Bir zamanların efsanesi iflas etti
GİRİŞ 06.03.2026 16:52 GÜNCELLEME 06.03.2026 17:04
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Bir süredir mali sıkıntılarla boğuşan ve nakit akışını yönetmekte zorlanan Modern Çikolata Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. hakkında beklenen karar çıktı.

Haber Hürriyet’te Özlem Ermiş Beyhan’ın haberine göre; Karaman İcra Dairesi’nin geçtiğimiz hafta yayınlanan ilanına göre Modern Çikolata Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi hakkında resmen iflas davası açıldı.

Modern Çikolata

ÜLKER'İN ESKİ ORTAĞI İFLAS ETTİ

Modern Çikolata, 1999 yılında Ülker ile ortaklık kurmuştu. Bu dönemde Tayyar Yatırım, Ülker’in 1999-2014 yılları arasındaki Kazakistan, Ukrayna, İstanbul ve Karaman yatırımlarında önemli bir iş ortağı olarak yer aldı.

2014’te Tayyar Yatırım hisselerini devrederek ortaklıktan ayrıldı ve ikinci kuşak yöneticiler, gıda sektöründeki faaliyetlerini sürdürmek amacıyla Modern Çikolata fabrikasını kurdu.

Yıllık üretim kapasitesi 140 bin ton seviyesine ulaşan şirket; bisküvi, çikolata, kek, kraker, çikolata bar, gofret ve kremalı çikolata gibi 7 ana kategoride 300’den fazla çeşit ürün üretiyordu.

Konkordato sürecinden önceki dönemde yaklaşık 3 bin kişiye istihdam sağlayan Modern Çikolata, birçok büyük market zinciri için özel markalı çikolata ve gofret üretimi yapıyor, ayrıca çevre ülkelere de çikolatalı ürünler ihraç ediyordu.

Şirket, 2023 yılı Kurumlar Vergisi Karaman sıralamasında 7. sırada yer almıştı.

MODERN ÇİKOLATA'NIN KONKORDATO SÜRECİ

Geçen yıl ağırlaşan ekonomik koşullar ile finansman güçlükleri nedeniyle konkordato talebinde bulunan şirket, faaliyetlerini sürdürebilmek ve mali yapısını düzene sokmak amacıyla yoğun bir yeniden yapılandırma ile finansman düzenleme çalışması yürüttüğünü kamuoyuyla paylaşmıştı.

Modern Çikolata’nın ürün yelpazesinde bisküvi, çikolata, kek, kraker, çikolata kaplı bar, gofret ve kremalı çikolata çeşitleri gibi 7 temel kategoride 300’ü aşkın farklı ürün bulunmaktadır.

İbrahim Turna Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı haber7.com bünyesinde mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • ramazan 2 saat önce Şikayet Et
    darısı ülkerin başına..
    Cevapla
  • 61Koçari 4 saat önce Şikayet Et
    Bilinçli iflas ettiriliyor Nestlé olmasın bunun arkasında
    Cevapla
  • Hesap ortada 5 saat önce Şikayet Et
    (2022) de uluslararasi piyasalarda çokolata nin ana maddesi olan Kakao nun tonu 2 500 ABD Dolara yükseldi, (2024) de ise kakao nun ton fiyatı 12 000 ABD Dolara kadar yükseldi, maliyeti 5 misline yükseldi
    Cevapla
  • Vatandaş 5 saat önce Şikayet Et
    Millet esnaf bu kadar bankaya gebe bırakılsa nakit dönmez ve iflas sonra işimize ortak oldu banka
    Cevapla
  • TRAKYALI 5 saat önce Şikayet Et
    Yazık şirketin tescil başvurusu yaptığı 206 ad. marka tescil başvusu var. tümüne haciz konmuş..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle