40 yıllık Türk devi iflasın pençesinde: Milyonların evinde bulunuyordu

Türkiye'de çok sayıda evde bulunan 40 yıllık ev aletleri markası, ekonomik anlamda zorluk yaşıyor. Şirketin borç yapılandırmasına ilişkin teklifler, 3 Nisan 2026 günü yapılacak toplantılarda alacaklıların kabulüne sunulacaktır.

40 yıllık Türk devi iflasın pençesinde: Milyonların evinde bulunuyordu
40 yıllık Türk devi iflasın pençesinde: Milyonların evinde bulunuyordu
GİRİŞ 04.03.2026 09:21 GÜNCELLEME 04.03.2026 09:37
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Stilevs Elektrikli Ev Aletleri, Türkiye çapında geniş bir tüketici kitlesine sahip köklü bir marka olarak konkordato sürecinde kritik bir aşamaya ulaştı. Şirket tarafından hazırlanan borç yeniden yapılandırma planı, 3 Nisan 2026 tarihinde alacaklıların onayına sunulacak.

Stilevs Elektrikli Ev Aletleri

40 YILLIK MARKANIN GELECEĞİ BELLİ OLACAK

Yaklaşık dört on yıldır Türkiye’nin pek çok bölgesinde güçlü bir dağıtım ağıyla faaliyet gösteren Stilevs’in konkordato süreci daha önce başlamıştı.

İcra ve İflas Kanunu hükümleri doğrultusunda ilerleyen bu süreçte, şirketin ödeme planı ve alacaklılara sunduğu yapılandırma önerileri detaylı şekilde görüşülecek.

Alınacak karar, firmanın finansal geleceğini doğrudan etkileyecek öneme sahip.

TÜM GÖZLER TOPLANTIDA OLACAK

Alacaklılar toplantısı, 3 Nisan 2026 Cuma günü Beylikdüzü’nde yer alan Vespia Hotel’de düzenlenecek.

Toplantı oturumları alacaklı gruplarına göre şu şekilde planlandı:

  • Adi alacaklılar: 10.00 – 12.00  

  • Rehinli alacaklılar (İİK m. 308/h): 12.00 – 12.30

KATILAMAYANLARA EK SÜRE İMKANI

Toplantıya fiziken katılamayacak alacaklılar için 7 günlük ek süre tanınacak. Bu alacaklılar, en geç 10 Nisan 2026 tarihine kadar konkordato komiserliğinin Yenibosna’daki adresine başvurarak oy kullanabilecek.

Belirtilen toplantı tarihinde veya ek süre içinde oy kullanmayan alacaklılar, sunulan borç yapılandırma teklifini reddetmiş sayılacak.

Sürecin sonucu, Stilevs’in faaliyetlerini hangi koşullarda sürdürebileceğini belirleyecek.

İbrahim Turna Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı haber7.com bünyesinde mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 23
  • Doğruya doğru 7 dakika önce Şikayet Et
    1. si 40 yıldır başka bir ülkede mi yaşıyoruz 45 yaşımdayım ve ilk defa duydum. Sitesinde de ödül aldığı yazıyor Hiç öyle batar bir hali yok. Ayrıca doğruysa da batması çok normal çünkü her ürünü başka bir kaliteli markanın çakması olarak üretmişler. Taklitçilikle nereye kadar?
    Cevapla
  • Misafir 24 dakika önce Şikayet Et
    ilk defa ismini doydum bu nasıl kırk yıl şirket
    Cevapla
  • OFLU 26 dakika önce Şikayet Et
    Ben ilk defa duydum
    Cevapla
  • ali asker 28 dakika önce Şikayet Et
    çok fazla batan var hükümet birşey yapacak mı?
    Cevapla
  • Taner 39 dakika önce Şikayet Et
    Almanyada dünya devleri iflas etti.. Hic kimse ahzini acmadida, hic duymadim bir markayi yaziyorlar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle