Plazalardan sıkıldı köyüne döndü: 40 hayvanla başladı servete böyle ulaştı

İstanbul'daki yöneticilik kariyerini bırakan 42 yaşındaki makine mühendisi Gökhan Yalçınkaya, 2023'te Erzurum Karayazı'daki köyüne dönerek modern bir hayvancılık tesisi kurdu ve iki yılda üretim kapasitesini ikiye katladı.

GİRİŞ 03.03.2026 14:53 GÜNCELLEME 03.03.2026 16:28
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İstanbul'daki yoğun ve stresli iş hayatını geride bırakan makine mühendisi Gökhan Yalçınkaya, ailesiyle ata toprağına dönerek kurduğu modern tesisle büyükbaş hayvancılıkta köyde örnek bir başarı hikayesi ortaya koydu.

İstanbul'da uzun yıllar yaşayan Yalçınkaya ailesi, 2023 yılında Karayazı Şakir Mahallesi Yekmal Mezrası'na taşınarak yeni bir hayata adım attı.

Makine mühendisi iki çocuk babası 42 yaşındaki Gökhan Yalçınkaya, kardeşleri ve eniştelerini de ortak ettiği köydeki girişiminde 40 büyükbaş hayvan satın aldı.

Öz sermayeyle yola çıkan ve modern bir tesis kurarak damızlık hayvancılığa başlayan Yalçınkaya ailesi, teknolojiden de faydalanarak sistemli bir üretim modeli oluşturdu. İki yıl içinde hayvan sayısını 85'e çıkaran aile, üretimleriyle yöre halkına örnek oluyor.

Plazalardan sıkıldı köyüne döndü

"TAM ANLAMIYLA KÖY HAYATINI DOYA DOYA YAŞIYORUZ"

Gökhan Yalçınkaya, İstanbul'da orta ile üst düzey yöneticilik görevlerinde bulunduğunu ve inşaat işiyle uğraştığını söyledi.

Şehir hayatından sıkıldıkları için köylerine yerleştiklerini ifade eden Yalçınkaya, şöyle konuştu:

"İlk başta aile olarak bu işi nasıl yapabileceğimizi görmek istedik. 40 hayvanla başladık, bu yıl sayıyı 85'e çıkardık. Damızlık hayvancılık yapıyoruz. Bu işe tamamen öz sermayemizle girdik, herhangi bir devlet desteği almadık. Sezon şu ana kadar iyi gidiyor. Güzel ve keyif aldığımız bir iş yapıyoruz. Hayvanları seviyoruz, zaten hayvanları sevmeden bu işte başarılı olamazsınız. Sadece büyükbaş hayvancılıkla uğraşmıyoruz, kanatlı hayvanlarımız ve köpeklerimiz de var. Tam anlamıyla köy hayatını doya doya yaşıyoruz. Yazın bağ ve bahçe ekiyoruz, hayvanlarımızı meraya gönderiyoruz. Kışın ise ahırda bakımlarını yapıyoruz."

Plazalardan sıkıldı köyüne döndü

Yalçınkaya, uzun yıllar İstanbul'da inşaat sektöründe yöneticilik yaptığından bahsederek, "Burayı tercih etmemizin en büyük nedeni, şehrin yarattığı stresten, hengameden ve yoğun koşuşturmadan uzaklaşma isteğimizdi. Biz de ata yurdumuz olan köyümüze dönüş yaptık. Burada huzurluyuz. Hayvan bakımı, sağlık ve veteriner destekleri başta olmak üzere her alanda kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Plazalardan sıkıldı köyüne döndü

"DESTEK OLMADIĞI SÜRECE ESKİ DÜZEN DEVAM EDER"

Ahır projelerini hayata geçirip hayvan sayılarını 200'e çıkarmayı hedeflediklerini dile getiren Yalçınkaya, şunları kaydetti:

"Ancak bu işi sadece öz sermayeyle sürdürülebilir kılmak oldukça zor. Devlet desteği bu noktada çok önemli. İlçe Tarım Müdürlüğü her konuda bize destek veriyor. Hayvancılıkta bu tür destekler olmadığı sürece eski düzen devam eder. Günümüz koşullarına uygun bir hayvancılık sistemi geliştirmek istiyorsak, güncel bilgi ve donanımlarla bunu sürdürülebilir hale getirebiliriz."

Plazalardan sıkıldı köyüne döndü

KAYNAK: AA
Ahmet Tevfik Yavuz Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ahmet Tevfik Yavuz

Editör Hakkında

22 Nisan 1986’da Karabük’te doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. Anadolu Üniversitesi iktisat Fakültesi’nde Kamu Yönetimi okudu. Gazetecilik mesleğine 2021 yılında başladı. Çalışma hayatına Haber7.com bünyesindeki Gezelim.com seyahat sitesinde devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Eylem 3 gün önce Şikayet Et
    Selamun aleyküm. Hayırlı ramazanlar. 7 yaşında çocuğum var. 8 aylık bebeğim var. 3 numara bebek bezi, ıslak mendil, 2 numara bebek maması, bebek şampuanı, pişik kıremi, erzak ihtiyacım var. Para istemiyorum. Bebek bezini bebek mamasını satacaksın diyorsanız bebek bezinin paketini bebek mamasının kutusunu kesebilirsiniz. İnsan insana muhtaç olmak istemez. İnsanı insana muhtaç etmesin Alla
    Cevapla
  • Şule 3 gün önce Şikayet Et
    Adres vermemişşsin ya da iban
    Cevapla
  • Doğudan bir genç 3 gün önce Şikayet Et
    Hayvana bakmak kolay değil otu yemi bakımı muanesi temizliği ahırı hem bu kişi sermayeyle başlamış elinde varki başlamış biz neyi alalım elimizde tavuk alacak paramız yok para zaten parayı çeker agzı olan konuşuyor dönün köyünüze 3 yada 5 hayvanls bu iş yütümüyor tamammı verin bize ücretsiz yer 50 hayvan bizde yapalım
    Cevapla
  • GERÇEKCİ 3 gün önce Şikayet Et
    Sevgili yorumcu girişimcilikte Paradan önce VİZYON lazım, heves lazım, sevgi, bilgi ve ileri görüşlülük lazım. Adam zoru başarmış , tebrikler. Allah yardım etsin
    Cevapla
  • Ersever 4 gün önce Şikayet Et
    Okumak hikaye, ne çocukluğu nede gençliği yaşıyorlar. Kitaplar,dersaneler, yazılı sınavlar vb. Yazık
    Cevapla
  • Diyarbakırlı 4 gün önce Şikayet Et
    kimse kovulmuyor artık ,işi bırakıyor , hikaye güzel ama.
    Cevapla
  • Misafir 5 gün önce Şikayet Et
    Bir yılda 40 büyük baş hayvan yaklaşık 10 milyon demek. 2 milyon masraf olsa 8 milyon TL kâr demek. Millet boşuna okuyor. Gidin köyünüze paraya doyun
    Cevapla
  • Yüksel 4 gün önce Şikayet Et
    O senin dedeigin gibi olmuyor onun yemi var altin kurucen. Davul sesi gür gelirmiş
    Cevapla
  • Adsız 4 gün önce Şikayet Et
    Ne kadar. Basit görüyorsun. Sen niye gitmiyorsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle